Primăria Târgu Secuiesc a îndepărtat, în urma unei decizii a instanţei, trei steaguri secuieşti

Primăria municipiului Târgu Secuiesc, judeţul Covasna, a îndepărtat steagul secuiesc de pe sediul instituţiei, precum şi alte două aflate în centrul oraşului, în urma unei decizii definitive a Curţii de Apel Braşov.

167 afișări
Imaginea articolului Primăria Târgu Secuiesc a îndepărtat, în urma unei decizii a instanţei, trei steaguri secuieşti

Primăria Târgu Secuiesc a îndepărtat, în urma unei decizii a instanţei, trei steaguri secuieşti (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Primarul municipiului Târgu Secuiesc, Bokor Tibor, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că, potrivit unei decizii definitive a Curţii de Apel Braşov, a fost îndepărtat steagul secuiesc de pe sediul instituţiei, dar şi două steaguri arborate, în 15 martie 2013, în centrul oraşului, lângă statuia lui Gabor Aron.

Bokor a afirmat că instanţa a dat câştig de cauză Prefecturii Covasna, care a solicitat obligarea conducerii Primăriei Târgu Secuiesc să îndepărteze cele trei steaguri secuieşti.

"30 mai a fost termenul până la care a trebuit să dăm jos steagurile, iar vineri am făcut-o”, a spus primarul, adăugând că cele două steaguri mari care au fost îndepărtate din centrul oraşului vor fi arborate într-o altă locaţie.

Pe de altă parte, în ultimele zile zeci de steaguri secuieşti au fost arborate pe casele particulare ale localnicilor din centrul municipiului, iniţiativa aparţinând reprezentanţilor filialei locale a Asociaţiei Tinerilor Maghiari din cele 64 de Comitate.

În data de 15 martie 2013, cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, au fost arborate în centrul oraşului Târgu Secuiesc două steaguri secuieşti de dimensiuni mai mari, în timp ce cel aflat pe sediul Primăriei era acolo de mai mulţi ani, din perioada mandatului fostului edil, Racz Karoly.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici