Primăria Timişoara a câştigat un proiect european prin care vrea să prevină corupţia din instituţie

Primăria Timişoara a câştigat un proiect european în valoare de 250.000 de lei care are ca scop prevenirea corupţiei în cadrul instituţiei prin instruirea angajaţilor în timpul unor seminarii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

155 afișări
Imaginea articolului Primăria Timişoara a câştigat un proiect european prin care vrea să prevină corupţia din instituţie

Primăria Timişoara a câştigat un proiect european prin care vrea să prevină corupţia din instituţie

Proiectul intitulat “Sprijinirea şi aplicarea măsurilor pentru prevenirea corupţiei şi consolidarea principiilor de etică şi integritate în activitatea administraţiei publice locale la nivelul municipiului Timişoara” a primit finanţare europeană în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă 2014 – 2020.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Timişoara, proiectul accesat cu scopul prevenirii corupţiei în cadrul instituţiei se află în faza de precontractare. Proiectul va fi implementat pe o perioadă de un an, timp în care vor fi organizate mai multe seminarii de instruire pentru angajaţi şi vor fi elaborate diverse materiale.

Valoarea totală a proiectului este de 250.000 de lei, din care Primăria Timişoara contribuie cu 2% din sumă, adică puţin peste 5.000 de lei.

“Prin intermediul seminariilor organizate, a materialelor elaborate, dar şi a propunerilor în ceea ce priveşte codificarea şi diseminarea principalelor aspecte ale acestor politici şi strategii, angajaţii Municipiului Timişoara vor cunoaşte în detaliu atât consecinţele pe termen imediat, mediu sau lung pe care deficienţele constatate în ceea ce priveşte aspectele de etică şi integritate le pot avea asupra activităţii lor şi asupra rezultatelor acesteia, dar şi importanţa prevenirii fenomenului de corupţie şi a celor asociate. Drept urmare, odată cu creşterea nivelului de cunoştinţe şi asumare a prevederilor în domeniu de către angajaţii administraţiei publice locale, proiectul va contribui la o abordare unitară a normelor şi mecanismelor de control, dar şi la creşterea nivelului de implementare al măsurilor cuprinse în principalele politici şi strategii relevante”, scrie într-un proiect de hotărâre pe care consilierii locali urmează să îl voteze în următoarea şedinţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici