Primăria unui mare oraş din România vrea să cumpere autobuze electrice. Investiţie de peste 33 de milioane de lei

  • Primăria municipiului Galaţi vrea să cumpere 20 de autobuze hibrid
  • Municipaliatea a lansat o licitaţie fiind la a treia tentativă după ce primele proceduri au fost anulate din cauza ofertelor „neconforme”.
  • La Galaţi au mai fost cumpărate zeci de autobuze şi minibuze noi şi au fost comandate opt tramvaie moderne.
939 afișări
Imaginea articolului Primăria unui mare oraş din România vrea să cumpere autobuze electrice. Investiţie de peste 33 de milioane de lei

Primăria unui mare oraş din România vrea să cumpere autobuze electrice. Investiţie de peste 33 de milioane de lei

Primăria Galaţi a lansat pe Sistemul  Electronic de Achiziţii Publice un anunţ privind achiziţionarea a 20 de autobuze noi de mare capacitate. Anunţul a fost postat marţi, iar Primăria anunţă că este dispusă să investească peste 33 de milioane de lei. Licitaţia pentru autobuzele hibrid este a treia organizată de Primărie după ce primele două au fost anulate deoarece ofertele nu au îndeplinit condiţiile solicitate.

„Facem investiţii fără precedent în transportul public din oraşul Galaţi. Gălăţenii au nevoie de autobuze electrice, speram că de data aceasta să trecem peste procedurile birocratice care ne ţin pe loc. Modernizăm  transportul public, avem troleibuze moderne, am cumpărat autobuze noi, vom avea şi tramvaie, plus o infrastructură adaptată vremurilor în care trăim”, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Până în prezent, Primăria Galaţi şi societatea locală Transurb au achiziţionat 40 de autobuze de mari dimensiuni şi 20 de minibuze. De asemenea, la Galaţi vor ajunge opt tramvaie produse la fabrica din Arad, acestea fiind singurele tramvaie noi cumpărate de Primăria Galaţi în ultimele şapte decenii. Pe lista de cumpărături a Primăriei Galaţi se află încă 10 tramvaie de la Arad şi alte 30 de autobuze hibrid. Este practic cea mai mare transformare prin care va trece parcul auto al unicului transportator public din oraşul Galaţi în ultimii 30 de ani.

„În trecut, la Galaţi nu au fost achiziţionate decât mijloace de transport folosite. Am schimbat strategia, facem eforturi mari ca să le oferim gălăţenilor condiţii moderne. Noile vehicule vor modifica în proporţie de 60% parcul auto al societăţii Transurb. Toate vehiculele vor fi vopsite în verde smarald. Este culoarea aleasă de edilii Galaţiului pentru transportul public din oraş”, i-a explicat corespondentului MEDIAFAX, directorul societăţii Transurb, Mihai Cadinoiu.

În paralel, reprezentanţii Primăriei Galaţi implementează în transportul public un sistem electronic de taxare. Aparatele care eliberează carduri electronice şi bilete, panourile de informare, dar şi unităţile audio-video sunt montate pe toate traseele din oraş. Autorităţile spun că la Galaţi va fi cel mai modern şi performant sistem e-ticketing din România, investiţia fiind de peste 26 de milioane de lei, majoritatea sumei reprezentând finanţare nerambursabilă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici