Primarul din Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina: Rusia ne bombardează cu furie oraşul

315 afișări
Imaginea articolului Primarul din Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina: Rusia ne bombardează cu furie oraşul

În Harkov, o femeie este dusă pe targă, după ce a fost rănită

Rusia bombardează Harkovul, afirmă primarul celui de-al doilea oraş ca mărime din Ucraina, Ihor Terekhov, într-un discurs televizat.

Sunt „explozii uriaşe, Federaţia Rusă bombardează cu furie oraşul”, a spus edilul, adăugând că aproximativ un milion de oameni au rămas în oraşul din nord-est. Aproximativ 30% din populaţia oraşului, în principal femei, copii şi bătrâni, a fost evacuată, a precizat Terekhov.

Pe teritoriul regiunilor Lugansk, alături de armata rusă, luptă cel puţin 500 de mercenari din Libia şi din Siria. Forţele armate ucrainene au distrus o divizie de mercenari străini de 20-25 de persoane, informează, pe Telegram, secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov.

La Moscova, în schimb, situaţia este calmă. Cel puţin la nivel de declaraţii. „Rusia are toate resursele financiare necesare, nicio ameninţare nu ne pune probleme”, a declarat azi guvernatorul Băncii Centrale Ruse, Elvira Nabiullina, în Duma de Stat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici