Primarul din Năvodari, arestat pentru fapte de corupţie, va fi judecat în libertate

Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, arestat pentru fapte de corupţie, va fi pus în libertate, a decis miercuri Curtea de Apel Constanţa, care a admis recursul acestuia la sentinţa Tribunalului de menţinere a arestării preventive.

250 afișări
Imaginea articolului Primarul din Năvodari, arestat pentru fapte de corupţie, va fi judecat în libertate

Nicolae Matei (Imagine: Liviu Adascalitei/ Mediafax Foto)

Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au admis recursul depus de avocaţii lui Nicolae Matei la măsura de arestare preventivă dată de Tribunalul Constanţa şi au decis judecarea primarului în libertate.

Decizia instanţei este definitivă, astfel că primarul Nicolae Matei, aflat în arest de la sfârşitul anului trecut, va fi pus în libertate în cursul zilei de miercuri.

În decembrie 2012, Nicolae Matei a fost trimis în judecată către DNA pentru dare de mită.

În acelaşi dosar este judecat şi Nicolae Vâlcu, în calitate de intermediar, pentru mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada iunie-octombrie 2012, Nicolae Matei i-ar fi solicitat fostului şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, comisarul şef Valentin Burlacu, care este denunţător în cauză, să-i ofere protecţie în anchetele penale care îl vizau şi să intervină în aceste anchete pe care primarul le considera abuzive, nejustificate şi motivate politic. În schimb, în 18 octombrie 2012, edilul i-ar fi promis acestuia două loturi de teren situate în Năvodari, cu o valoare de piaţă de 46.160 de euro, pe care i le-ar fi dat în 25 octombrie 2012.

"Darea acestor terenuri s-a făcut indirect, prin intermediari, cu simularea unor vânzări consemnate în două contracte semnate de respectivii intermediari, pentru care s-ar fi plătit 59.000 lei. În realitate, nu s-a plătit nici un ban. În acel context, la data încheierii contractelor, unul dintre intermediari, Nicolae Vâlcu, a dat, în faţa notarului, o declaraţie care nu corespunde adevărului, susţinând că a primit suma de 59.000 lei, reprezentând preţul achiziţionării a două loturi de teren din Năvodari, loturi care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare autentificate de notarul respectiv. Ulterior, în faţa organelor de urmărire penală, inculpatul Vâlcu Nicolae a dat declaraţii mincinoase", arăta DNA.

Nicolae Matei este la al doilea mandat de primar al oraşului Năvodari, până în 2012, când a fost reales în funcţie. Pe perioada arestului preventiv, el a fost suspendat din funcţie, conform legii, urmând să îşi reia postul, după decizia Curţii de Apel Constanţa de punere a acestuia în libertate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici