Primarul din Târgu Mureş: Consiliul Local, o monstruoasă asociere. Vor bătălie, bătălie vor avea

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, afirmă că proiectele îi sunt blocate în Consiliul Local, care este "o monstruoasă asociere de răutate şi incultură" întrucât "unii din politică înţeleg să facă sluj din instituţiile statului", adăugând că dacă aleşii "vor bătălie, bătălie vor avea".

236 afișări
Imaginea articolului Primarul din Târgu Mureş: Consiliul Local, o monstruoasă asociere. Vor bătălie, bătălie vor avea

Primarul din Târgu Mureş: Consiliul Local, o monstruoasă asociere. Vor bătălie, bătălie vor avea (Imagine: Boda Gergely/Mediafax Foto)

Primarul Dorin Florea a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că "unii din politică înţeleg să facă sluj din instituţiile statului", iar Consiliul Local a fost atras într-o "mocirlă" şi reprezintă o "monstruoasă asociere de răutate şi incultură".

Nemulţumirea primarului a fost legată în principal de faptul că proiectul "Oraşului digital" a fost "blocat" de consilierii locali UDMR şi USL, care au decis atacarea în instanţă a unor acte necesare depunerii documentaţiei pentru finanţare europeană, pe care le consideră nelegal adoptate de către AGA.

"Ce se întâmplă acum, modul în care unii din politică înţeleg să facă sluj din instituţiile statului, că asta fac, n-a existat niciodată. Asta arată ce calitate umană există în capul unora. Dau telefoane pe la instituţii, dau telefoane pe la şefi, au impresia că sunt comunistoizi din ăia rămaşi. Şi atunci fraţilor, dacă văd că acesta-i CL, nu-mi rămâne decât o soluţie foarte clară. Vor bătălie, bătălie vor avea. Şi o vor da cu cetăţenii Târgu Mureşului, nu cu mine. (...) Voi face eforturi ca fiecare, începând de la copil la adult, să cunoască blocajele care se întâmplă în oraş şi în ce calitate au transformat CL: această monstruoasă asociere de răutate, incultură, pe care nu o poţi pricepe şi care nu a existat niciodată. După care voi cere populaţiei să se pronunţe singură. După ce populaţia va fi informată, mă voi consulta cu ea ce să fac", a spus Florea.

Acesta a adăugat că indiferent ce proiect propune, este blocat de Consiliul Local.

Totodată, Florea a ţinut să le transmită maghiarilor din oraş că îi reprezintă "cu corectitudine, faţă de politicienii expiraţi", chiar dacă presa maghiară - care are "comenzi politice" şi a ajuns "mai rău decât comuniştii" - nu scrie despre acţiunile sale.

De cealaltă parte, UDMR Târgu Mureş a transmis presei o scrisoare deschisă adresată primarului în care îi recomandă ca, "în locul războiului mediatic", să coopereze "pentru binele locuitorilor din Târgu Mureş".

Reprezentanţii UDMR afirmă că "viitorul oraşului este în pericol", întrucât în ultimii ani "nu s-a realizat niciun proiect important ce ar crea locuri de muncă".

Potrivit acestora, proiectul "Oraşul digital" "ar duce la cheltuieli inutile" şi ar însemna grevarea bugetului local, arătând încă o dată că nu sprijină investiţia în forma actuală "pentru protejarea contribuabililor".

Proiectul "Târgu Mureş - Oraş Digital" are o valoare totală de peste 77 de milioane de lei şi urmăreşte crearea unei infrastructuri de cercetare şi dezvoltare în domeniul medical, dar şi informatic în municipiu, cu fonduri europene.

În 21 mai, CL Târgu Mureş a decis atacarea în instanţă a documentelor aferente cererii de finanţare europeană pentru proiectul "Târgu Mureş - Oraş Digital", aprobate într-o şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor la care au participat doar şase din cei 23 de consilieri locali. Florea a susţinut atunci că "iresponsabilitatea" consilierilor locali periclitează unul din cele mai îndrăzneţe proiecte din ţară.

În CL Târgu Mureş, UDMR are zece consilieri, Alianţa pentru Mureş (APMS, formată din PDL, UNPR şi PER) - şapte, iar USL - şase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici