Primarul din Timişoara a prezentat o listă cu 80 de realizări după primul an de mandat

Primarul din Timişoara, Nicolae Robu (PNL), a prezentat, marţi, o listă care cuprinde 80 de realizări ale sale în primul an de mandat, însă nu şi situaţia călătoriilor sale în străinătate cerută de deputatul PDL de Timiş Alin Popoviciu, Robu spunând că se lucrează la un raport pe această temă.

192 afișări
Imaginea articolului Primarul din Timişoara a prezentat o listă cu 80 de realizări după primul an de mandat

Primarul din Timişoara, Nicolae Robu (Imagine: Sebastian Tătaru/Mediafax Foto)

Nicolae Robu a prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, o listă cu 80 de realizări ale sale după primul an de mandat ca primar al Timişoarei, printre acestea numărându-se transformarea în arteră pietonală a unei străzi din centrul municipiului, mutarea unei construcţii de sticlă din Piaţa Operei, cunoscută de timişoreni sub denumirea de "Acvariu", dar şi transformarea echipei AC Recaş în ACS Politehnica Timişoara.

Nicolae Robu a precizat că această listă ar putea fi mai lungă, dar a dorit să se rezume la două pagini pe care se regăsesc cele 80 de puncte.

"Am făcut o sinteză şi am 80 de realizări. Desigur că puteam să lungesc lista. Am avut în vedere şi să mă încadrez pe două pagini. Şi oricine parcurge această listă poate vedea că în Primăria municipiului Timişoara s-a muncit în acest an şi pentru municipiul Timişoara s-au întâmplat lucruri pozitive în acest an. Oricine parcurge această listă şi are o minimă de bună credinţă poate vedea că nu suntem la nivel de vorbe, ci suntem la nivel de fapte. Ca să se atingă aceste 80 de obiective evident că a fost nevoie de muncă. Evident că a fost nevoie de o gestiune eficace, competentă, înţeleaptă a lucrurilor care, de multe ori, au fost în situaţii critice sau extrem de critice", a afirmat el.

Pe lista lui Robu se mai află reabilitarea a 200 de străzi şi trotuare din Timişoara.

"Cred că este foarte important că într-un timp foarte scurt am reuşit reabilitarea străzii Stan Vidrighin. Am reuşit asfaltarea unor străzi care nu au văzut asfalt în toată existenţa lor. Cred că este important că am introdus canalizare şi alimentare cu apă pe străzi unde nu au existat astfel de servicii niciodată. Cred că este foarte important că am finalizat cu mai puţin de o lună întârziere, în condiţii meteo nefavorabile, lucrarea de reabilitare a străzii Cloşca", a explicat primarul Timişoarei.

Nicolae Robu nu a uitat nici de proiectul ACS Poli Timişoara, spunând că era crucial pentru oraş să aibă o echipă în prima ligă.

"Nu am cum să nu vorbesc despre succesul cu noua Poli. Am devenit primar într-un context de coşmar în zona fotbalistică. Şi când spun de coşmar am în vedere percepţia timişorenilor iubitori de fotbal, dar şi microbul pe care îl am eu pentru fotbal. Eu nu mă puteam împăca cu ideea ca oraşul să nu aibă o echipă competitivă, ani de zile. Răspunderea era uriaşă în a lăsa oraşul fără echipă pe prima scenă fotbalistică. (…) A lăsa Timişoara fără echipă la nivel superior ar fi însemnat ca, pe parcursul anilor, copiii, care ar fi văzut la televizor ba Steaua, ba Dinamo, ba CFR Cluj, să înceapă să simpatizeze cu acele echipe. Nu am lăsat ca acest lucru să se întâmple. Am înjghebat un club pornind de la ceea ce s-a reuşit la Recaş. Am construit un club Poli cu adevărat, un club care, pentru prima dată după Revoluţie, este al oraşului Timişoara. Este pentru prima dată în istoria post-revoluţionară când Poli este cu adevărat o echipă a oraşului şi a judeţului nostru. (…) Este dezolant ca pe un stadion de 30.000 de locuri să vezi 1.500-2.000 de oameni. Dar în Liga a doua nu există atractivitate. În Liga I va fi alt lucru", a declarat Robu.

Întrebat despre deplasările în străinătate şi despre banii cheltuiţi pe aceste deplasări, precum şi despre scrisoarea deschisă adresată de deputatul PDL Alin Popoviciu, Nicolae Robu a declarat că pregăteşte o informare pe acestă temă.

"Habar nu am ce întrebări a pus şi ce a scris acest personaj în scrisoarea lui deschisă şi nici nu o să permit măcar vreunui colaborator să mă informeze. Suntem în lumi paralele. Despre Popoviciu n-am ce să discut. În legătură cu numărul de zile petrecute în străinătate şi cu sumele cheltuite, în cursul zilei de astăzi (marţi - n.r.) se va încheia raportul pe care am cerut să se întocmească în Primărie, foarte precis, făcut cu totală acurateţe. Şi veţi vedea cu ce fel de oameni avem de-a face, veţi vedea câte zile am fost eu, de fapt, plecat şi veţi vedea câţi bani am cheltuit eu, de fapt. Eu am cerut personajului nominalizat să-şi ia angajamentul că va dona Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană, respectiv clubului de fotbal ACS Politehnica diferenţa dintre sumele pe care mi le pune în cârcă şi sumele real cheltuite şi respectiv câte o sută de euro pentru fiecare zi pe care pretinde el că am petrecut-o în străinătate", a spus Robu.

Un scandal a izbucnit, la sfârşitul acestei săptămâni, între primarul Timişoarei, Nicolae Robu (PNL), şi deputatul PDL Alin Popoviciu, acesta din urmă acuzându-l pe edil, care se afla la Barcelona, că a lipsit de la serviciu 66 de zile, că a cheltuit 60.000 de euro pe deplasări şi că l-a numit "nemernic" şi "nesimţit" într-un SMS.

Luni, Alin Popoviciu i-a transmis o scrisoare deschisă primarului Nicolae Robu, în care îi atrăgea atenţia asupra faptului că, la un an de la preluarea mandatului de edil, nu a prezentat un bilanţ al realizărilor. El afirma că Robu a "reuşit", după primul an de mandat, să facă o ţară întreagă "să râdă de Timişoara", supranumită "Palmişoara" din cauza palmierilor achiziţionaţi de municipalitate şi păziţi de poliţiştii locali.

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, anunţa, pe de altă parte, că marţi va face un bilanţ al primul an de mandat şi va prezenta şi situaţia călătoriilor sale în străinătate din această perioadă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici