Primarul oraşului Brăila nu vrea ca testele de salivă să fie făcute în şcoli: „Demnitatea cadrelor didactice, drepturile elevilor şi părinţilor vor fi respectate”

Marian Dragomir, primarul oraşului Brăila, le-a cerut reprezentanţilor săi şi ai consilierilor locali de la PSD în consiliile de administraţie din şcoli să militeze pentru testarea COVID a elevilor la domiciliu.

409 afișări
Imaginea articolului Primarul oraşului Brăila nu vrea ca testele de salivă să fie făcute în şcoli: „Demnitatea cadrelor didactice, drepturile elevilor şi părinţilor vor fi respectate”

Primarul oraşului Brăila nu vrea ca testele de salivă să fie făcute în şcoli: „Demnitatea cadrelor didactice, drepturile elevilor şi părinţilor vor fi respectate”

Primarul oraşului Brăila a anunţat pe Facebook că „testarea elevilor la domiciliu şi nu în şcoală, în absenţa părinţilor” este mandatul reprezentanţilor primarului şi consilierilor municipali PSD în consiliile de administraţie ale grădiniţelor, şcolilor şi liceelor.

Edilul spune că profesorii nu sunt instruiţi pentru realizarea de teste de salivă.

„Suntem de acord cu testarea gratuită a elevilor cu teste asigurate de Ministerul Educaţiei. Apreciez implicarea cadrelor didactice, dar rolul acestora este educativ şi nu trebuie să fie implicate în testări medicale pentru care nu au fost instruite. Având în vedere faptul că testele sunt cu salivă un profesor nu îi poate spune unui copil unde să… Demnitatea cadrelor didactice, drepturile elevilor şi părinţilor vor fi respectate. Vă doresc multă sănătate şi puterea de a lupta împotriva oricărei decizii ilegale sau lipsite de etică”, a anunţat, pe Facebook, primarul Marian Dragomir.

Testele cu salivă vor fi folosite pentru prima dată joi, pe 2 decembrie, în ziua în care se vor relua cursurile după mini-vacanţa de Sfântul Andrei şi de Ziua Naţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici