Primele reacţii după moartea lui Ion Dichiseanu. Şirul amintirilor: momente vesele şi triste împărtăşite de cei care l-au cunoscut pe actor

  • Ion Dichiseanu a murit joi, 20 mai 2021, la 87 de ani.
  • Actorul era internat la Spitalul Floreasca din Bucureşti.
  • Vestea i-a întristat pe artişti, dar şi pe oamenii care l-au îndrăgit
1139 afișări
Imaginea articolului Primele reacţii după moartea lui Ion Dichiseanu. Şirul amintirilor: momente vesele şi triste împărtăşite de cei care l-au cunoscut pe actor

A murit Ion Dichiseanu

A murit Ion Dichiseanu

Ion Dichiseanu, în vârstă de 87 de ani, a murit joi, în jurul orei 15.00. Actorul era internat de peste trei luni la Spitalul Floreasca din Capitală.

Conform unor surse, Ion Dichiseanu avea o infecţie cu o bacterie periculoasă.

CITEŞTE AICI: Mesajul Ioanei, fiica actorului Ion Dichiseanu

Ion Dichiseanu s-a născut la Adjud, pe 20 octombrie 1933, şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, Facultatea de Teatru din Bucureşti, în 1959. Fiind student la Politehnică a fost îndrumat spre actorie de nepoata lui George Vraca. După absolvire, a plecat cu toată promoţia la Teatrul din Botoşani. Este cunoscut datorită activităţii sale artistice în cadrul Teatrului Nottara din Bucureşti, precum şi pentru numeroasele roluri care l-au consacrat în cinematografie, teatru TV şi teatru radiofonic.

A primit premiul ACIN pentru rolul din filmul "Clipa" (1979) şi a fost decorat cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, (2002), "pentru prestigioasa carieră artistică şi talentul deosebit prin care au dat viaţă personajelor interpretate în filme, dar şi pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc". În 1995 a publicat volumul de versuri "Frumoasa spaniolă, frumoasa suedeză", la editura Arc. De asemenea, Ion Dichiseanu a fost ales cetăţean de onoare al Adjudului.

Actorul de teatru şi cinema Ion Dichiseanu a făcut roluri memorabile pe scena Teatrului Nottara şi a jucat în filme celebre, printre care "Titanic vals", "Toate pînzele sus", "Pentru patrie", "Revanşa", "Clipa", "Burebista", "Misterele Bucureştilor", "Supravieţuitorul".

Primele reacţii după moartea lui Ion Dichiseanu

Vestea morţii actorului Ion Dichiseanu i-a întristat pe mulţi, fie că l-au cunoscut personal, fie că l-au îndrăgit prin prisma rolurilor interpretate de-a lungul vieţii. Iată câteva din primele reacţii:

  • Teatrul Românesc a postat pe Facebook un videoclip în memoria marelui actor:

  • Ateneul Naţional din Iaşi: „Cu durere în suflet am primit vestea trecerii la cele veşnice a maestrului Ion Dichiseanu! Ne vom aminti cu drag momentele în care acesta a fost alături de noi în cadrul festivalului Serile Filmului Romanesc şi vom rămânem profund recunoscători pentru prezenţa sa memorabilă! Transmitem sincere condoleanţe familiei şi apropiaţilor!”

 

  • Mihai Morar: „Dichi, ai fost o icoană pentru mine. Te-am simţit, la fiecare întâlnire a noastră, ca pe un suflet pereche. Îţi mulţumesc pentru fiecare amintire. Şi îţi mulţumesc că mi-ai dat una din cele mai frumoase definiţii ale rostului omului pe Pământ: "Se spune că speranţa moare ultima. Dar şi ea moare, până la urmă. Ceea ce nu moare, de fapt, niciodată e Dragostea." Asta mi-ai spus într-o seară. Şi nu voi uita niciodată. Mulţumesc pentru frumos, Ion Dichiseanu! Dumnezeu să te odihnească ”

  • Dan Negru: „E prima dată când domnul Dichiseanu îmi dă ţeapă! Am filmat cu domnia sa zile in şir şi niciodată n-a lipsit. In iulie urma să ne vedem ca să filmăm pentru pentru "Legendele". Azi s-a dus... Mi-e dragă fotografia asta: Ieremia ( Sebastian Papaiani) şi Pierre Vaillant ( Dichiseanu) eroii mei din Toate pânzele sus!”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici