Primul caz de infecţie cu virusul West Nile din acest sezon, confirmat la un bărbat din Galaţi

Primul caz de infecţie cu virusul West Nile din acest sezon a fost confirmat, joi, în Galaţi, la un bărbat de peste 80 de ani, din Galaţi.

2447 afișări
Imaginea articolului Primul caz de infecţie cu virusul West Nile din acest sezon, confirmat la un bărbat din Galaţi

Primul caz de infecţie cu virusul West Nile din acest sezon, confirmat la un bărbat din Galaţi

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, în perioada 3 iunie – 18 iulie a fost înregistrat un caz de infecţie cu virusul West Nile.

Cazul confirmat a fost înregistrat la grupa de vârstă peste 80 de ani, la un bărbat din Galaţi.

Specialiştii CNSCBT recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să folosească substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, precum şi substanţte insecticide în locuinţă şi în jurul locuinţei, să folosească plase de protecţie la ferestre, să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei şi să îndepărteze recipientele de apă statută şi gunoiul menajer.

Taguri:
west nile,
infecţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici