Primul laborator pentru detectarea drogurilor din sânge, deschis la INML

Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" inaugurează oficial, luni, primul laborator pentru testarea drogurilor din sânge, testele realizate pe parcursul a trei săptămâni - cu sprijinul experţilor germani - identificând şase cazuri de consumatori şi patru decese prin supradoză.

23 afișări
Imaginea articolului Primul laborator pentru detectarea drogurilor din sânge, deschis la INML

Primul laborator pentru detectarea drogurilor din sânge, deschis la INML

Laboratorul detecţiei drogurilor şi metaboliţilor permite, pentru prima dată în România, depistarea drogurilor din sânge, fiind identificat tipul substanţei, dar şi cantitatea.

În numai trei săptămâni, cât experţii germani au efectuat training-uri demonstrative pe echipamentele achiziţionate în cadrul proiectului Phare, numai în Bucureşti au fost identificate pozitiv şase cazuri de consumatori de droguri (unul cocaină şi cannabis, doi de heroină, unul de metadonă, unul ecstasy), precum şi patru decese produse de o supradoză de heroină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici