Primul termen de judecată pentru Cioacă, fixat pentru 23 martie

Curtea de Apel Braşov a fixat primul termen de judecată în dosarul violării corespondenţei prin email a avocatei Elodia Ghinescu pentru data de 23 martie, în acest dosar fiind judecaţi poliţistul Cristian Cioacă, soţul Elodiei, şi hackerul Adrian Niţu.

40 afișări
Imaginea articolului Primul termen de judecată pentru Cioacă, fixat pentru 23 martie

Primul termen de judecată pentru Cioacă, fixat pentru 23 martie

Poliţistul Cioacă are calitate de autor în acest dosar, după ce procurorii i-au schimbat încadrarea juridică din instigator în autor. Schimbarea încadrării juridice a lui Cioacă a venit ca urmare a declaraţiilor în faţa procurorilor a fostului său coleg, Marius Sebastian Breazu.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă între trei şi 12 ani de închisoare.

Procurorii de la DIICOT Braşov au decis, luni, trimiterea în judecată a celor doi, care sunt judecaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de acces fără drept la sisteme informatice, restricţionare fără drept a accesului la date informatice şi transferul neautorizat de date informatice. Cea de-a treia persoană cercetată în acest dosar, fostul coleg al lui Cioacă, Marius Sebastian Breazu, ofiţer de poliţie judiciară la IPJ Braşov, nu a fost trimis în judecată el fiind scos de sub urmărire penală. Lui Breazu i-a fost aplicată o sancţiune administrativă.

Cioacă a refuzat să dea orice declaraţie cu privire la acest caz în faţa procurorilor, în schimb a recunoscut în faţa presei că a intrat de pe calculatorul bun comun al celor doi soţi în contul de Yahoo Messenger al soţiei sale.

"Nu există nicio declaraţie a domnului Cristian Cioacă în dosarul oficial. A refuzat constant să facă declaraţii în faţa procurorilor, în schimb a vorbit cu presa despre acest aspect", a precizat, luni, şeful DIICOT Braşov, Cătălin Borcoman.

Citeşte şi:

Cioacă, trimis în judecată în dosarul violării corespondenţei Elodiei

EXCLUSIV: Accesarea e-mailului Elodiei Ghinescu s-a făcut într-o situaţie gravă - CA Braşov

Cioacă, autor în dosarul privind violarea corespondenţei Elodiei

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici