Printre denunţătorii procurorului Nelu Carpen se numără şi o colegă a sa, procuror

Printre cei care au făcut denunţuri penale împotriva prim-procurorului Parchetului Judecătoriei Buftea, Nelu Carpen, se află şi o colegă a sa, procuror la aceeaşi unitate de parchet, aceasta denunţându-l pentru că i-a infirmat o soluţie, potrivit unor surse judiciare.

238 afișări
Imaginea articolului Printre denunţătorii procurorului Nelu Carpen se numără şi o colegă a sa, procuror

Printre denunţătorii procurorului Nelu Carpen se numără şi o colegă a sa, procuror

Surse judiciare au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că denunţătorii în cazul prim-procurorului Nelu Carpen ar fi fost un fost ofiţer de poliţie, Mihail Vişan, avocata Ileana Gâlceavă, precum şi procuroarea Florentina Mirică, de la Parchetul Judecătoriei Buftea.

Sursele citate au precizat că procurorul Florentina Mirică l-ar fi denunţat pe Carpen în legătură cu infracţiuni de corupţie, după ce acesta i-ar fi infirmat o soluţie dispusă într-un dosar de anchetă.

Procurorul Nelu Carpen, şeful Parchetului Judecătoriei Buftea, arestat preventiv pentru corupţie, a pretins mită 8.000 de euro, prin avocata Claudia Gâlceavă, de la doi investigatori sub acoperire pentru a nu-i trimite în judecată.

Direcţia Naţională Anticorupţie

îl acuză pe prim-procurorul Nelu Carpen că ar fi cerut 4.000 euro pentru a ajuta un acuzat într-un dosar şi că ar fi constituit un grup infracţional organizat pentru fapte de corupţie în legătură cu derularea unor anchete, iar avocatul Adrian Zamfirachi ar fi cerut 75.000 euro de la persoane cărora le promitea soluţii favorabile.

Nelu Carpen este acuzat de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi de favorizarea infractorului, iar Adrian-Richart Zamfirachi, avocat în Baroul Bucureşti, de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de influenţă, preciza DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici