Video Procesiune de înmormântare în familia regală. Siciul Regelui Carol al II-lea, mutat pe un catafalc în Catedrala Veche de la Curtea de Argeş

Sicriul cu rămăşiţele Regelui Carol al II-lea a fost scos din criptă şi depus pe un catafalc în Catedrala Veche de la Curtea de Argeş, iar sâmbătă, acesta va fi înhumat în Catedrala Nouă Arhiepiscopală şi Regală, unde îşi dorm somnul de veci Regele Mihai şi Regina Ana.

1836 afișări

Sicriul cu rămăşiţele Regelui Carol al II-lea a fost scos vineri seara din cripta Vechii Catedrale ctitorite de Neagoe Basarab, unde îşi dorm somnul de veci Regii României şi a fost depus pe un catafalc. La slujbă a participat şi Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei.

Sâmbătă, sicriul va fi purtat pe braţe şi înhumat în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea De Argeş, unde sunt înmormântaţi Regele Mihai şi Regina Ana.

Majestatea Sa Margareta urmează să fie reprezentată, la ceremonia funerară, de Alteţa Sa Regală Principele Radu.

De asemenea, vor lua parte Alteţa Sa Regală Principesa Sofia şi Alteţa Sa Regală Principesa Maria.

Ceremonia funerară va începe cu un serviciu religios oficiat în Vechea Catedrală şi se va încheia cu ceremonia înhumării în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală.

Îşi vor da concursul militarii Brigăzii 30 Gardă ”Mihai Viteazul”, precum şi cei ai Batalionului Vânători de Munte 33 ”Posada” din Curtea de Argeş.

În anul 2003, după o jumătate de secol de la trecerea la cele veşnice a Regelui Carol al II-lea, în Portugalia, rămăşiţele sale pământeşti au revenit în România, aflându-se depuse, până în ziua de astăzi, într-o capelă a Mânăstirii Curtea de Argeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici