Procesul de votare de la Gara de Nord, suspendat pentru jumătate de oră

Procesul de votare de la Gara de Nord din Capitală a fost reluat după ce timp de aproximativ jumătate de oră fusese suspendat în urma unor reclamaţii formulate de trei membri ai Comisiei împotriva preşedintelui secţiei de votare speciale.

10 afișări
Imaginea articolului Procesul de votare de la Gara de Nord, suspendat pentru jumătate de oră

Procesul de votare de la Gara de Nord, suspendat (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Surse oficiale susţin că cei trei membri au întocmit note prin care arată că preşedintele secţiei nu şi-ar fi îndeplinit corespunzător unele dintre atribuţii, acesta fiind motivul pentru care procesul de vot a fost suspendat, duminică, în jurul orei 16.40.

Concret, preşedintele secţiei ar fi indicat votanţilor să ştampileze şi buletinele pentru referendum.

Membri Biroului Electoral sector 1 au declarat, pentru MEDIAFAX, că respectiva contestaţie va fi soluţionată, prin vot, de către membrii secţiei de votare de la Gara de Nord.

La ora 17.00, la rând, la secţia de votare specială de la Gara de Nord se aflau aproximativ 300 de vontanţi. Secţia se închide la ora 21.00.

Duminică se desfăşoară scrutinul pentru alegerea preşedintelui României, dar şi pentru consultarea alegătorilor în legătură cu modificarea structurii Parlamentului, în sensul de a fi Unicameral şi cu mai puţin parlamentari.

Fiecare alegător este chestionat de membrii comisiei de la secţia de votare dacă vor să-şi exprime opţiunea fie pentru alegerea preşedintelui, fie pentru referendum ori pentru ambele procese.

Votantul primeşte trei buletine, pe unul fiind întrebat pe care dintre candidaţi îl aleg, pe alt buletin este chestionat în legătură cu Parlamentul Unicameral, iar al treilea despre reducerea numărului de parlamentari din Legislativul României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici