Procesul privind legalitatea grevei de la metrou, suspendat după câteva minute de dezbateri

Procesul în care conducerea Metrorex cere instanţei Tribunalului Bucureşti să constate nelegalitatea grevei a fost suspendat, miercuri, după doar câteva minute de dezbateri, avocatul sindicaliştilor invocând mai multe excepţii şi vicii de procedură.

27 afișări
Imaginea articolului Procesul privind legalitatea grevei de la metrou, suspendat după câteva minute de dezbateri

Procesul privind legalitatea grevei de la metrou, suspendat după câteva minute de dezbateri (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Avocatul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou a cerut să fie depus procesul verbal prin care se face dovada că dosarul a fost repartizat aleatoriu completului de judecată.

Instanţa a solicitat Serviciului Registratură acest document, care a fost adus în sala de judecată după câteva minute.

De asemenea, avocatul a arătat că intenţionează să ridice excepţii de neconstituţionalitate în legătură cu un articol din scrisoarea Fondului Monetar Internaţional, aşa cum este cuprins în OUG 99/2009. El s-a referit la articolul 16, punctul i din ordonanţă, susţinând că ar încălca mai multe articole din Constituţie, între care şi dreptul la negociere colectivă.

Completul de judecată a decis să suspende pentru jumătate de oră şedinţa, pentru a studia documentele depuse de avocat şi pentru a putea lua în discuţie aceste susţineri.

Angajaţii de la Metrorex au intrat, marţi, în grevă generală pe termen nelimitat, cerând o majorare salarială de 20% şi încheierea unui nou contract colectiv de muncă, în condiţiile în care cel vechi a expirat la 1 noiembrie.

La finalul primei zile de grevă generală, sindicatele de la metrou şi reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii nu au reuşit să ajungă la o înţelegere care să dezamorseze conflictul de muncă, astfel că angajaţii au decis că continue protestul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici