Prognoza meteo, arma secretă a supermarketurilor în atragerea clienţilor

V-aţi întrebat vreodată de ce supermarketurile reuşesc să aibă mereu stocurile potrivite, în funcţie de vreme? Răspunsul stă în tehnici speciale ale prognozei meteo care pot prezice în detalii uimitoare cum ceea ce vom cumpăra va fi afectat chiar şi de cele mai mici schimbări ale temperaturii.

538 afișări
Imaginea articolului Prognoza meteo, arma secretă a supermarketurilor în atragerea clienţilor

Prognoza meteo, arma secretă a supermarketurilor în atragerea clienţilor (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

Când temperatura creşte de la 20 la 24 de grade Celsius, vânzarile de hamburgeri cresc cu 42%, potrivit unui studiu realizat de lanţul Tesco.

O creştere cu 10 grade într-un weekend de vară înseamnă o creştere cu 300% a cererii pentru carnea de grătar, în timp ce legumele suferă o scădere de 25%.

Citeşte mai multe despre cum influenţează vremea vânzările supermarketurilor pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici