PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea în weekend

Urmează un weekend rece în cea mai mare parte a ţării, cu cer variabil şi ninsori slabe pe arii restrânse. Temperaturile vor fi scăzute în estul ţării şi în depresiuni şi mai ridicate în Câmpia de Vest, anunţă Administraţia Naţională a Meteorologiei.

2078 afișări
Imaginea articolului PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea în weekend

PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea în weekend (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

SÂMBĂTĂ

Vremea va fi rece în majoritatea zonelor, local geroasă dimineaţa şi noaptea, cu precădere în regiunile centrale şi de răsărit. Cerul va fi variabil în sudul ţării şi va avea înnorări temporare în rest.

Îndeosebi în cursul zilei vor fi ninsori slabe pe arii restrânse la munte şi izolat în Maramureş, Crişana, Transilvania, sudul Banatului şi Moldova. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -7 şi 3 grade, iar cele minime între -16 şi -6 grade, uşor scăzute în estul ţării şi în depresiuni, dar şi mai ridicate în Câmpia de Vest.

Dimineaţa şi noaptea local va fi ceaţă asociată cu depunere de chiciură, mai ales în zonele de câmpie din sud şi est.

LA MUNTE

Vremea se va menţine geroasă noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi temporar noros si va ninge îndeosebi ziua în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, iar în restul masivelor doar trecător vor fi ninsori slabe. În timpul zilei, vântul va mai prezenta unele intensificări pe creste.

Valorile termice vor creşte uşor faţă de intervalul precedent.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi rece, geroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă se va situa între -3 şi -2 grade, iar cea minimă între -12şi -10 grade.

Cu precădere în cursul nopţii va fi ceaţă, cu depunere de chiciură.

DUMINICĂ

Vremea se va menţine rece în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în vest şi nord-vest, unde cu precădere în cursul nopţii se vor semnala precipitaţii în general slabe, predominant sub formă de ninsoare.

În zonele joase din sudul şi estul teritoriului va fi ceaţă, izolat persistentă, asociată şi cu depunere de chiciură. Vântul va sufla slab până la moderat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 şi 5 grade, mai scăzute în zonele cu ceaţă persistentă, iar cele minime se vor încadra, în general, între -14 şi -4 grade.

LA MUNTE

Deşi valorile termice vor creşte uşor, vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul nopţii, când în nordul Munţilor Apuseni şi al Carpaţilor Orientali va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat.

Vezi cum va fi vremea în oraşul tău, pe Apropo.ro!

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici