PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea în weekend în ţară, la Bucureşti şi la munte

Sâmbătă, vremea va fi geroasă mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va deveni noros în jumătatea sudică şi va avea înnorări temporare în restul teritoriului. Va ninge, în general slab cantitativ, în Banat şi Oltenia, local în Muntenia, pe arii restrânse în Crişana şi Transilvania şi izolat în rest. Vântul va avea unele intensificări în sud-vestul ţării, viscolind temporar ninsoarea.

3927 afișări
Imaginea articolului PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea în weekend în ţară, la Bucureşti şi la munte

PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea în weekend în ţară, la Bucureşti şi la munte (Imagine: Ionel Iancu/Mediafax Foto)

Temperaturile maxime vor avea valori de la -20...-18 grade în nordul Moldovei până la -5 grade în vest şi pe litoral. Temperaturile minime se vor situa între -18 grade şi -9 grade, mai scăzute în nord-est şi în depresiuni, spre -24 de grade. Pe arii restrânse, mai ales dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

În Bucureşti, vremea va fi geroasă. Cerul va avea înnorări şi temporar va ninge, mai ales după-amiaza şi noaptea, când şi vântul va deveni moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -13 grade, iar cea minimă va fi de -14...-13 grade.

La munte, vremea va fi geroasă mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi mai mult noros în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde va ninge. În restul zonelor montane, înnorările vor fi temporare, iar ninsorile se vor semnala pe arii restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţă de ziua precedentă, tendinţa find de uşoară creştere. Pe arii restrânse, mai ales dimineaţa şi noaptea, pe văi şi în depresiuni va fi ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

Duminică, cerul va fi mai mult noros. Va ninge în jumătatea de sud a teritoriului, iar local, îndeosebi în a doua parte a intervalului şi în celelalte regiuni. Vântul va prezenta intensificări temporare în regiunile sudice şi sud-estice, viscolind şi spulberând ninsoarea. Temperatura aerului, în creştere, va avea valori maxime vor fi cuprinse între -10 şi 0 grade, mai coborâte în centrul şi nordul Moldovei, spre -17 grade. Temperaturile minime, de asemenea în creştere, vor avea valori de la -18 grade în nordul Moldovei până la -2 grade pe litoral.

La munte, deşi valorile termice vor fi în creştere faţă de intervalul precedent, vremea va fi geroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi mai mult noros. Va ninge în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbură şi local şi în restul zonelor montane, îndeosebi în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste. Izolat, pe văi şi în depresiuni va mai fi ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

Vezi cum va fi vremea în oraşul tău, pe Apropo.ro!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici