Programele şcolare pentru disciplinele din învăţământul special au fost aprobate

  • Ministrul Educaţiei şi Cercetării a aprobat, pentru prima dată, programele şcolare pentru cele 425 de discipline din învăţământul special.
  • Din cele 425 de programe şcolare aprobate, 71 sunt în limba maghiară.
  • Noile programe vor intra în vigoare începând cu anul şcolar 2021-2022.
670 afișări
Imaginea articolului Programele şcolare pentru disciplinele din învăţământul special au fost aprobate

Programele şcolare pentru disciplinele din învăţământul special au fost aprobate

Conform ministrului Educaţiei, Monica Anisie, aceste programe şcolare pentru învăţământul special sunt elaborate în baza planurilor-cadru aprobate prin OMEN nr.3.662/2018 şi reprezintă o premieră prin prisma faptului că faţă de ceea ce exista anterior, acestea sunt concepute ţinând seamă de tipurile de dizabilitate, şi nu gradele de deficienţă.

Astfel, prin intermediul acestor 425 de programe şcolare, se va urmări parcursul educaţional la nivel preşcolar, primar şi gimnazial pentru copiii cu:
- dizabilităţi intelectuale grave, severe şi/sau asociate;
- dizabilităţi intelectuale moderate, grave, severe şi/sau asociate;
- dizabilităţi senzoriale multiple;
- dizabilităţi auditive;
- dizabilităţi vizuale;
- dizabilităţi locomotorii.

Din cele 425 de programe şcolare aprobate, 71 sunt în limba maghiară.

Totodată, au fost elaborate şi programele şcolare pentru elevii din centrele de detenţie, centrele educative şi penitenciare.

Noile programe vor intra în vigoare începând cu anul şcolar 2021-2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici