Programul Casa Verde Fotovoltaice a început cu un rateu. Accesul în aplicaţie, blocat

  • Accesul în aplicaţia dedicată Programului „Casa Verde Fotovoltaice” a fost suspendat.
  • AFM anunţă probleme de natură tehnică.
  • Dosarele depuse în aplicaţie vor fi anulate.
504 afișări
Imaginea articolului Programul Casa Verde Fotovoltaice a început cu un rateu. Accesul în aplicaţie, blocat

Programul Casa Verde Fotovoltaice a început cu un rateu. Accesul în aplicaţie, blocat

„Suspendarea accesului în aplicaţia informatică dedicată Programului Casa Verde Fotovoltaice. Având în vedere problemele de natură tehnică ale aplicaţiei informatice aferente Programului Casa Verde Fotovoltaice, înscrierile persoanelor fizice de către instalatori, programate iniţial pentru astăzi, 22 decembrie 2021, ora 10.00 vor fi suspendate pentru remedierea problemelor de funcţionare ale sistemului informatic”, transmite Administraţia Fondului pentru Mediu.

Potrivit AFM, dosarele depuse în aplicaţie vor fi anulate.

„Înscrierile vor fi reluate după rezolvarea deficienţelor aplicaţiei informatice, la o dată care va fi stabilită şi comunicată ulterior. Ne cerem scuze pentru disfuncţionalităţile apărute şi vă asigurăm că vom depune toate eforturile pentru reluarea programului”, menţionează AFM.

AFM a revenit cu o precizare. La ora 14.00 se va face o simulare, iar dacă simularea are rezultate pozitive, aplicaţia va fi relansată la ora 15.00.

Finanţarea se acordă în procent de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei. Suma finanţată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa se suportă de către beneficiarul final, din surse financiare proprii.

Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat, pe site-ul instituţiei, lista instalatorilor validaţi în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
afm,
casa verde,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici