Programul de lucru între 8.00 şi 16.00 nu se aplică în şcoli

Programul de lucru de luni până vineri între orele 8.00 şi 16.00 nu se aplică în şcoli, dispoziţia premierului de uniformizare a programului vizând personalul Ministerului Educaţiei, inspectoratelor şcolare judeţene şi cel al Caselor Corpului Didactic, a precizat MECTS.

1799 afișări
Imaginea articolului Programul de lucru între 8.00 şi 16.00 nu se aplică în şcoli

Programul de lucru între 8.00 şi 16.00 nu se aplică în şcoli (Imagine: Elvira Gheorghita/Mediafax foto)

Dispoziţia premierului Mihai Răzvan Ungureanu de uniformizare a programului de lucru vizează exclusiv aparatul de lucru al Guvernului şi instituţiile administraţiei publice centrale, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

"Programul didactic din şcoli nu intră sub incidenţa acestei decizii. El se desfăşoară ca şi până acum, conform orarelor stabilite pentru fiecare clasă la începutul anului şcolar", a precizat MECTS.

Uniformizarea programului de lucru în administraţia publică va fi aplicată strict pentru ministere, aparatul de lucru al Guvernului şi instituţiile publice subordonate, fără să vizeze activitatea instituţiilor de învăţământ, a unităţilor medicale, de urgenţă şi de intervenţie, potrivit Secretariatului General al Guvernului (SGG).

Într-un comunicat transmis miercuri seara, SGG arată că premierul Mihai Răzvan Ungureanu a dispus uniformizarea programului de lucru al aparatului de lucru al Guvernului, precum şi al instituţiilor administraţiei publice centrale "pentru optimizarea activităţii şi a comunicării interinstituţionale".

SGG aminteşte că a transmis vineri, 10 februarie, o circulară către ministere şi instituţiile din aparatul de lucru al Guvernului, prin care a solicitat dispunerea măsurilor necesare pentru instituirea programului de lucru care se va desfăşura de luni până vineri între orele 08.00-16.00, atât în cadrul ministerelor, cât şi în cadrul instituţiilor publice aflate în subordine.

"În circulară s-a precizat că activitatea de relaţii cu publicul se va desfăşura cu respectarea dispoziţiilor legale. Această activitate este reglementată distinct prin HG 1723/2004 privind aprobarea Programului de măsuri pentru combaterea birocraţiei în activitatea de relaţii cu publicul, care se referă doar la programul compartimentelor care relaţionează cu publicul şi nu la programul de lucru al instituţiilor publice", arată SGG.

Sursa citată aminteşte totodată că, până în prezent, programul de lucru al ministerelor şi al instituţiilor publice din subordinea acestora era stabilit de către fiecare instituţie prin dispoziţii interne, fără a exista o practică unitară, începând de la ora 8.00, 8.30 sau 9.00.

"Menţionăm că această solicitare nu vizează activitatea instituţiilor de învăţământ, a unităţilor medicale, de urgenţă şi de intervenţie. Facem precizarea că dispoziţia se referă strict la aparatul de lucru al Guvernului, la instituţiile publice subordonate acestuia, la ministere şi la instituţiile publice aflate în subordine", precizează SGG.

Secretarul general al Guvernului, Dezsi Attila, a anunţat, sâmbătă, că programul de lucru al ministerelor, prefecturilor şi instituţiilor deconcentrate din ţară va fi armonizat, începând de luni, iar activitatea acestora se va desfăşura între orele 8.00 şi 16.00, la solicitarea premierului.

Dezsi Attila a menţionat că premierul Mihai Răzvan Ungureanu a cerut armonizarea programului de lucru al ministerelor, prefecturilor şi instituţiilor deconcentrate ale statului.

Miercuri, premierul Ungureanu a declarat că prin circulara emisă de Secretariatul General al Guvernului privind respectarea de către bugetari a orarului 8.00 - 16.00 s-au unificat programele de lucru în instituţiile administraţiei centrale.

El a negat că respectiva circulară ar fi fost emisă pentru că ar fi constatat că bugetarii nu respectă programul de lucru stabilit pentru intervalul 8.00-16.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici