Programul „Rabla Local” pentru casarea autovehiculelor uzate începe luni

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, anunţă că programul „Rabla Local” pentru casarea autovehiculelor uzate începe luni, 31 iulie, cu un buget de 240 de milioane de lei.

1071 afișări
Imaginea articolului Programul „Rabla Local” pentru casarea autovehiculelor uzate începe luni

Cu un buget total de 240 de milioane de lei, programul „Rabla local” îşi propune să contribuie la îmbunătăţirea calităţii aerului prin reînnoirea parcului auto din România.

Peste 500 de primării sunt înscrise în „Rabla Local”, printre care şi Primăria Bacău care a obţinut fonduri pentru casarea a 1.000 de autoturisme mai vechi.

Ministrul Mircea Fechet spune că procesul este simplu: „Proprietarii autovehiculelor mai vechi de 15 ani se pot înscrie începând cu 31 iulie 2023, prin intermediul aplicaţiei informatice puse la dispoziţie de Administraţia Fondului pentru Mediu. Termenul limită de înscriere este 31 august 2023 sau până la epuizarea bugetului alocat pentru această acţiune. Cei înscrişi vor beneficia de o primă de casare de 3.000 de lei şi nu au obligaţia de a achiziţiona un autovehicul nou. Din aceştia, 2.400 lei sunt alocaţi de Fondul pentru Mediu, iar 600 lei sunt susţinuţi de bugetul local”, sune ministrul Mediului, pe pagina sa de Facebook.

Programul „Rabla Local” este parte a unui angajament mai larg, asumat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Ne propunem să eliminăm până în anul 2026 aproximativ 250.000 de maşini cu o vechime de peste 15 ani”, adaugă Fechet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici