Proiect CNAS: Medicul de familie va acorda pacienţilor cu simptome de Covid-19 consultaţii la distanţă

  • Un nou proiect al CNAS schimbă regulile după care vei beneficia de tratamente şi consultaţii medicale la medicul de familie
  • Dacă ai simptomele noului coronavirus poţi fi consultat la distanţă, prin telefon de către medicul de familie
  • În urma consultaţiei pe care ţi-o acordă de la distanţă medicul de familie decide dacă te cheamă sau nu la cabinet
  • Proiectul CNAS va fi supus aprobării în următoarea şedinţă de Guvern
2376 afișări
Imaginea articolului Proiect CNAS: Medicul de familie va acorda pacienţilor cu simptome de Covid-19 consultaţii la distanţă

Proiect CNAS: Medicul de familie va acorda pacienţilor cu simptome de Covid-19 consultaţii la distanţă

CNAS a făcut un proiect în care sunt trecute câteva reguli noi după care pacienţii vor primi tratamente şi consultaţii în perioada stării de urgenţă. Ce se schimbă: 

Dacă ai simptomele noului coronavirus poţi obţine o consultaţie de la medicul de familie, însă de la distanţă, prin orice mijloace de comunicare. 

După consultaţia medicală pe care ţi-o acordă de la distanţă medicul de familie decide dacă este nevoie să vii la cabinet sau dacă  trebuie să vină la domiciliul tău. 

Medicii de familie şi medicii de specialitate care au contract cu casele de asigurări îţi pot prescrie medicamente şi în situaţia în care ai o boală cronică stabilizată şi nu poţi fi prezent la cabinet. Reţeta îţi poate fi trimisă prin mijloace de comunicare electronică. Reprezentanţii medicilor de familie spun însă că lucrurile nu sunt chiar aşa de simple: 

„Ca să pot să-i dau reţeta pe 3 luni chiar şi online trebuie să vorbesc cu el, să ştiu cum se simte, să-şi ia o tensiune, să-şi ia un puls, să-mi povestească ce şi cum. Este o consultaţie şi trebuie plătită ca serviciu medical, altfel e simplu pentru noi, renunţăm la cabinete şi plecăm acasă. Sigur că putem contnua un tratament cronic dacă lucrurile sunt foarte clare, dar uneori este nevoie de o reabordare a medicului din ambulatorul de specialitate”, spune dr. Rodica Tănăsescu, vicepreşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti

Dacă tratamentul pe care îl iei este inclus în programele naţionale de sănătate trebuie să ştii că poate lua tratamentul pentru tine altcineva, în numele tău, după ce medicul de specialitate din spital te evaluează printr-un mijloc de comunicare la distanţă. Excepţie face programul naţional de sănătate mintală. 

Potrivit proiectului CNAS se va prelungi cu 90 de zile termenul de valablitate al biletelor de trimitere la medicul specialist. Noul proiect al CNAS va fi supus aprobării în următoarea şedinţă de Guvern.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici