Proiect revoluţionar al Ministerului Educaţiei: Probele orale de la Bacalaureat 2023 vor fi echivalate. Menţiune şi pentru evaluarea la clasa a VI-a

  • Proiect revoluţionar al Ministerului Educaţiei: Probele orale de la Bacalaureat 2023 vor fi echivalate. Menţiune şi pentru evaluarea la clasa a VI-a
  • Evaluarea de clasa a VI-a ar urma să nu se mai ţină.
  • Deciziile vin în contextul grevei profesorilor, care paralizează sistemul şcolar.
1570 afișări
Imaginea articolului Proiect revoluţionar al Ministerului Educaţiei: Probele orale de la Bacalaureat 2023 vor fi echivalate. Menţiune şi pentru evaluarea la clasa a VI-a

Soluţii de criză în Educaţie

Ministerul precintă un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru instituirea unor măsuri privind buna funcţionare a sistemului de învăţământ în anul şcolar 2022 - 2023:

„Pentru a proteja interesele legitime ale elevilor, Ministerul Educaţiei a iniţiat proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru instituirea unor măsuri privind buna funcţionare a sistemului de învăţământ în anul şcolar 2022 - 2023, în ceea ce priveşte organizarea examenului naţional de bacalaureat, a evaluării elevilor prin două probe transdisciplinare: limbă şi comunicare, matematică şi ştiinţe, la finalul clasei a VI-a şi a concursului naţional de ocupare a posturilor didactice de predare din învăţământul preuniversitar.

    În contextul protestului personalului din învăţământul preuniversitar, proiectul de act normativ prevede următoarele:

        La examenul naţional de bacalaureat, pentru anul şcolar 2022 - 2023, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal şi probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educaţiei, în termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

        În anul şcolar 2022 - 2023, evaluarea elevilor prin două probe transdisciplinare: limbă şi comunicare, matematică şi ştiinţe, la finalul clasei a VI-a, nu se  organizează.

        Concursul pentru angajarea personalului didactic de predare (titularizare) în învăţământul preuniversitar, în sesiunea 2023, constă într-o probă scrisă pe baza programelor specifice aprobate de Ministerul Educaţiei”, se scrie pe edu.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici