Proiectul "Un bebe, un arbore" la Cluj - Boc plantează copaci şi ţine bebeluşi în braţe - FOTO

Primarul Emil Boc a plantat arbori pentru nou-născuţi şi a ţinut în braţe bebeluşi în timp ce părinţii acestora plantau şi ei copaci, miercuri, la Cluj-Napoca, unde municipalitatea derulează proiectul "Un bebe, un arbore".

676 afișări
Imaginea articolului Proiectul "Un bebe, un arbore" la Cluj - Boc plantează copaci şi ţine bebeluşi în braţe - FOTO

Proiectul "Un bebe, un arbore" la Cluj - Boc plantează copaci şi ţine bebeluşi în braţe (Imagine: Primăria Cluj-Napoca)

Emil Boc a participat, miercuri, la o acţiune în cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca, unde părinţii au plantat arbori pentru nou-născuţi, acţiunea făcând parte din proiectul "Un bebe, un arbore", care prevede că fiecare copac primeşte numele unui bebeluş, iar familia va îngriji pomul de-a lungul anilor.

Boc a plantat un arţar canadian pentru un băieţel pe nume David, a udat arborele, după care a udat mai mulţi copaci plantaţi de câţiva părinţi.

În timp ce aceştia plantau, primarul le-a ţinut bebeluşii în braţe.

"Copacul va creşte mare, mare, va purta numele tău şi o să ai grijă de el", i-a spus Emil Boc unuia dintre micuţi.

"Între 1 septembrie şi 15 octombrie s-au născut 623 de copii în Cluj-Napoca, iar 405 au solicitat, prin intermediul părinţilor, să se planteze câte un copac cu numele lor. Mă bucur că acest proiect «Un bebe, un arbore» este atractiv pentru clujeni, pentru părinţii bebeluşilor care s-au născut. Sunt convins că, după ce vor creşte, vor avea grijă de copacul plantat, să îl ude, să îl îngrijească, să îl toaleteze, iar nouă, când vom fi bătrâni, să ne dea o cană de apă sau un pahar de bere. Aici va fi un parc frumos, cu copaci plantaţi care poartă numele copiilor care s-au născut în municipiul nostru", a afirmat Emil Boc.

El susţine că proiectul va aduce la creşterea spaţiilor verzi din oraş, dar îi şi va responsabiliza pe tineri în raport cu mediul înconjurător şi le va da un stimulent în plus de a îngriji copacii care poartă numele lor.

Proiectul "Un bebe, un arbore" a fost lansat de Primăria Cluj-Napoca în 2005, în primul mandat de primar al lui Boc. Proiectul a fost apoi abandonat, fiind reluat la începutul lunii septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici