Proprietar al unei firme de servicii funerare din Suceava: Avem morţi de COVID 19 şi acasă, au avut toate simptomele

  • Firmele de servicii funerare din Suceava au solicitări mai multe de la Spitalul Judeţean Suceava
  • Serviciile funerare merg la cazuri cu combinezoane, mănuşi şi vizier
  • Toate cazurile de decedaţi din oraş sunt trataţi ca suspecţi de COVID 19
8122 afișări
Imaginea articolului Proprietar al unei firme de servicii funerare din Suceava: Avem morţi de COVID 19 şi acasă, au avut toate simptomele

Proprietar al unei firme de servicii funerare din Suceava: Avem morţi de COVID 19 şi acasă, au avut toate simptomele

Firmele de servicii funerare din Suceava lucrează mai mult în această perioadă, pe măsură ce bilanţul morţilor creşte în oraş.

“Avem în medie cam 4 cazuri mai multe pe zi, toate solicitările vin de la Spitalul Judeţean Suceava. Marţi de exemplu au fost 17 solictări de la morga spitalului, ceea ce e mult”, a declarat pentru MEDIAFAX proprietarul uneia dintre firme.

Rodica Franciuc este administratorul unei firme de pompe funebre din oraş. De când a început epidemia de coronavirus în Suceava a avut mult de lucru. În ultimele două zile numărul de cazuri parcă a mai scăzut., dar chiar şi aşa sunt oameni care mor acasă, fiind suspecţi de COVID 19, spune aceasta.

“Am avut cazuri în care am mers să luăm persoana decedată de acasă şi murise cu simptome COVID 19. Şi a murit acasă, pentru că nu îi testează pe toţi, nu erau în evidenţă”, a declarat aceasta pentru MEDIAFAX.

Tot ea ne-a vorbit despre măsurile sporite de protecţie pe care firma le-a luat în de când a început epidemia.

“De când a început această perioadă, cam de pe 20 martie, tratăm toate cazurile ca fiind suspecte. Oamenii noştri sunt în prima linie. Avem combinezoane şi mănuşi. Mergem cu dubiţe speciale frigorifice şi facem dezinfecţie zilnică cu o firmă profesionistă”, ne-a povestit Rodica Franciuc.

Pentru a evita răspândirea virusului înmormântările s-au simplificat spun cei de la pompe funebre.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici