Prostituatele, cerşetorii şi contravenienţii vor îngriji câinii comunitari

Prostituatele, cerşetorii, persoanele condamnate pentru neplata unor amenzi contravenţionale pentru deranjarea liniştii publice, parcare neregulamentară sau alte contravenţii vor îngriji câinii comunitari din Adăpostul Odăi şi vor vor curăţa spaţiile verzi din parcuri, spitale şi şcoli.

285 afișări
Imaginea articolului Prostituatele, cerşetorii şi contravenienţii vor îngriji câinii comunitari

Prostituatele, cerşetorii şi contravenienţii vor îngriji câinii comunitari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Decizia aparţine Consiliului Local al Sectorului 1 şi va fi aplicată începând de săptămâna viitoare, informează, joi, autoritatea de sector.

"La nivelul Sectorului 1 există mii de amenzi neachitate, aplicate unor persoane care fie nu au respectat regulile de circulaţie, fie liniştea şi ordinea publică sau curăţenia în spaţiile publice. Nu mai vorbesc despre sancţiuni aplicate în cazul cerşetoriei, prostituţiei, sau în cazul celor care folosesc domeniul public, aşa zişii «parcangii», pentru a încasa diverse taxe. Împotriva acestor persoane ne vom îndrepta în instanţă şi, în urma sentinţei judecătoreşti, vom obliga aceşti contravenienţi la muncă în folosul comunităţii", a declarat Iosif Bălan, directorul general adjunct al Poliţiei Locale Sector 1, citat în comunicat.

Potrivit hotărârii iniţiate de primarul Andrei Chiliman, obligaţia de a presta o activitate neremunerată se aplică numai persoanelor fizice condamnate de o instanţă fie pentru neplata amenzilor, fie pentru alte tipuri de contravenţii, care au domiciliul sau reşedinţa în Sectorul 1.

La solicitarea Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Poliţia Locală a Sectorului 1 va transmite în scris, pentru fiecare caz în parte, natura activităţilor ce pot fi prestate de către persoana condamnată, în Sectorul 1.

Astfel, prostituatele, parcangiii, cerşetorii, dar şi persoanele care acumulează mai multe amenzi pentru nerespectarea unor reguli de circulaţie, a liniştii şi ordinii publice or nu menţin curăţenia în spaţiile publice, vor îngriji câinii comunitari din Adăpostul Odăi, vor curăţa spaţiile verzi din parcuri sau din jurul blocurilor, vor face curăţenie în spitale, şcoli sau alte unităţi din subordinea Primăriei Sectorului 1 sub stricta supraveghere a Poliţiei Locale.

Primele persoane vizate sunt cele care au acumulat mai mult de două amenzi pentru contravenţii privind menţinerea curăţeniei în spaţiile publice: cei care au lăsat în urma lor gunoaie la picnicuri, în parcuri sau care nu au curăţat trotuarele de dejecţiile animalelor de companie.

Numărul de ore de muncă în folosul comunităţii va fi decis numai de către instanţă, Poliţia Locală având obligaţia să stabilească conţinutul activităţii ce urmează să fie prestată de persoana condamnată, condiţiile în care acesta execută sancţiunea, precum şi programul de lucru.

Hotărârea vine în sprijinul aplicării Legii 155/2010 - a Poliţiei Locale, a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală privind obligaţia persoanei condamnate sau minorului de a presta o activitate neremunerată într-o instituţie de interes public; a Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 2.355/2008 pentru aprobarea Procedurii privind supravegherea executării obligaţiei persoanei condamnate sau minorului de a presta o activitate neremunerată într-o instituţie de interes public impusă de către instanţa de judecată; precum şi a Protocolului - Cadru de Colaborare nr. 12284/13.07.2009 încheiat între Poliţia Locală a Sectorului 1 şi Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici