Video PROTEST în faţa Primăriei faţă de realizările Gabrielei Firea: "Primarul paralel cu Bucureştiul" sau "0% mai aproape de revoluţia din trafic" | FOTO, VIDEO

Activewatch, alături de mai multe organizaţii, au participat, la joi, un protest în faţă Primăriei Municipiului Bucureşti unde au prezentat un raport în care acuză instituţia de faptul că în ultimii doi ani, de când Gabriela Firea este primar, sunt foarte puţine realizări.

516 afișări

Aceştia mai acuză că dreptul cetăţenilor de a lua cuvântul în cadrul şedinţelor Consiliului General este refuzat în mod repetat.

„În domeniul social, am avut doar 25 de proiecte de hotărâre, dintre care 8 în domeniul locuirii sociale. Multe dintre ele reprezintă diferite forme de sprijin financiar direct: stimulente pentru copii cu dizabilităţi, stimulente pentru adulţi cu dizabilităţi, ajutor pentru familii monoparentale, vouchere pentru femei însărcinate, sprijin pentru fertilizare in vitro, premii pentru familii care împlinesc 25, 50 respectiv 75 ani de la căsătorie. (...) La final de doi ani de mandat al actualei conduceri a Primăriei Capitalei putem spune că sărăcia nu este pe agenda decidenţilor politici”, mai spune documentul.

Organizatorii protestului mai arată, în raport, că în domeniul mobilităţii urbane, Primăria Municipiului Bucureşti nu doar că nu a implementat nicio măsură din setul de măsuri pe termen scurt din Planul de Mobilitate Urban Durabilă, dar uneori chiar a luat măsuri contrare proiectelor asumate.

„Întârzierile de implementare a proiectelor prioritare au dus la pierderea fondurilor din această perioadă şi pun în pericol inclusiv posibilitatea de accesare de fonduri europene deoarece respectarea PMUD este o condiţie pentru obţinerea acestora. Deoarece proiectele prevăzute în PMUD au fost incluse în strategie pe baza estimării totalului fondurilor ce pot fi accesate în perioada 2016 - 2030, nerespectarea PMUD poate compromite implementarea acestei Strategii”, mai spune raportul.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici