Protest la Guvern faţă de decizia Ministerului Educaţiei privind orele de sport

Mai multe persoane s-au adunat, vineri dimineaţă, în Piaţa Victoriei, pentru a protesta faţă de decizia ministerului Educaţiei în privinţa orelor de educaţie fizică şi sport.

39 afișări
Imaginea articolului Protest la Guvern faţă de decizia Ministerului Educaţiei privind orele de sport

Protest la Guvern faţă de decizia Ministerului Educaţiei privind orele de sport (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

În Piaţa Victoriei s-au adunat elevi, părinţi, sportivi, protestatarii purtând pancarte pe care scrie "Da sportului, da sănătăţii", "Pentru sănătate, pentru sport".

Participanţii la protest intenţionează să depună un memoriu la Guvern, iar apoi să continue marşul spre Ministerul Educaţiei.

Noile planuri cadru prevăd că elevii vor avea 30 de ore pe săptămână, iar dirigenţia, mai multe ore de sport şi de limbi moderne vor trece în programa extracurriculară pentru care profesorii vor fi normaţi, au fost concluziile întâlnirii, de joi, dintre liderii de sindicat şi ministrul Educaţiei.

În urmă cu o săptămână, secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Adriana Pană, anunţa postarea pe site-ul Ministerului Educaţiei a noilor planuri cadru pentru liceu, care prevăd reducerea la 30 de ore pe săptămână a programei de studiu.

Noile planuri au însemnat însă reducerea drastică atât a orelor de sport, a celor de la doua limbă străină şi a celor de istorie de la liceele tehnologice, cât şi a orelor practice de la şcolile speciale. Aceste reduceri au stârnit nemulţumirile profesorilor care s-au temut că vor rămâne fără norme.

În pofida declaraţiilor repetate ale ministrului Educaţiei legate de faptul că nu vor fi daţi afară titulari, sindicatele au negociat planurile cadru, timp de patru zile, ajungându-se, joi, la formula acceptată de ambele părţi.

Citeşte şi:

Ministerul Educaţiei reduce programul elevilor de liceu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici