PROTEST la Ministerul de Interne: Aproximativ 50 de sindicalişti din Poliţie, nemulţumiţi de modificarea unor ordine interne. Ministrul Stroe le-ar fi promis că demisionează dacă nu obţine bani la rectificare

Aproximativ 50 de sindicalişti din Poliţie au protestat, vineri, în faţa Ministerului Afacerilor Interne, nemulţumiţi de modificarea unor ordine interne privind chiria, transportul sau regimul disciplinar, ministrul Radu Stroe promiţându-le discuţii pentru rezolvarea problemelor.

1000 afișări
Imaginea articolului PROTEST la Ministerul de Interne: Aproximativ 50 de sindicalişti din Poliţie, nemulţumiţi de modificarea unor ordine interne. Ministrul Stroe le-ar fi promis că demisionează dacă nu obţine bani la rectificare

PROTEST la Ministerul de Interne: Aproximativ 50 de sindicalişti din Poliţie, nemulţumiţi de modificarea unor ordine interne. Ministrul Stroe le-a promis că demisionează dacă nu obţine bani la rectificare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ministrul Radu Stroe le-a spus sindicaliştilor din Poliţie cu care a discutat, vineri, în timpul protestului de la MAI, că îşi va da demisia dacă la rectificarea bugetară nu va obţine bani pentru parcul auto, a declarat, vineri, preşedintele SNAPR, Iulian Surugiu.

Liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie din România (SNAPR) a declarat, pentru MEDIAFAX, după întâlnirea cu ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, că s-a stabilit un calendar de întâlniri pentru finalizarea unor proiecte de acte normative privind decontarea cheltuielilor de transport pentru poliţiştii care nu au posibilitatea să ajungă la serviciu nici cu trenul, nici cu autobuze, privind alocarea a câte 7,5 litri de benzină, precum şi a celui privind Statutul poliţiştilor.

Surugiu a precizat că până la 1 august ar trebui să fie finalizat Statutul poliţiştilor şi în el să fie prevăzut şi că plata chiriei nu se va mai face diferenţiat.

"Am mai stabilit că la rectificarea bugetară sunt necesari 360 milioane de lei pentru întinerirea parcului auto şi pentru combustibil. Dacă Guvernul Ponta nu va aloca această sumă, ministrul a spus că îşi va da demisia, pentru că înţelege şi el că nu ne mai putem juca cu siguranţa poliţişitlor, neavând combustibili, maşini şi ITP-uri făcute. Avem poliţişti care şi-au pierdut viaţa în misiuni", a mai spus liderul sindical.

El a adăugat că s-a stabilit ca şi concursurile care vor avea loc de acum înainte să fie transparente şi să nu mai fie organizate sub formă de interviu, "aranjate", ci scrise.

"În funcţie de banii primiţi de MAI, vom face un calendar de proteste la adresa Guvernului Ponta. Nu ne mai lăsăm nici noi, nici ei (MAI - n.r.)", a mai spus Iulian Surugiu.

Aproximativ 50 de sindicalişti din Poliţie au protestat, vineri, în faţa Ministerului Afacerilor Interne, nemulţumiţi că ministrul Radu Stroe ar fi modificat unele ordine interne privind chiria, transportul sau regimul disciplinar, fără a ţine cont de solicitările poliţiştilor.

Unii dintre protestatari erau îmbrăcaţi în uniforme de poliţişti şi erau legaţi cu lanţuri, în faţa instituţiei.

Vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Ioan Cănărău, a declarat că această formă de protest a fost una simbolică şi că mesajul pe care l-au transmis a fost: "Suntem prizonierii incompetenţei voastre".

Ioan Cănărău a precizat că cei care au participat la protest sunt lideri sindicali din toate judeţele, nu agenţi de poliţie care erau de serviciu.

Liderul sindical a precizat că oamenii au ieşit în stradă pentru că sunt nemulţumiţi de faptul că Ministerul de Interne a modificat unele ordine interne, cum ar fi cele privind chiria, regimul disciplinar sau decontarea transportului, fără a cuprinde în ele şi solicitările sindicatelor, deşi reprezentanţii angajaţilor au fost chemaţi la negocierile anterioare.

"Suntem nemulţumiţi că poliţiştii aduc bani de acasă pentru consumabile, că parcul auto este insuficient şi nu avem combustibil, că foarte mulţi şefi din Poliţia Română primesc salarii foarte mari, deşi nu mai au acest drept", a spus Cănărău.

Protestatarii au avut steaguri tricolore şi bannere inscripţionate cu mesajele "Siguranţă fără bani, Stroe tu ne vrei golani", "Dialogul social nu-i pas real", "Vă informăm: gradul de suportabilitate a atins apogeul".

Liderii sindicali din poliţie au scandat "Stroe nu uita, noi îţi vrem demisia", "Tobă nu uita, ai distrus Poliţia", "Demisia".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici