Proteste în urma cazului tinerei de 19 ani, moartă la o lună după naştere: Ambulanţă din Brăila, atacată cu pietre

O ambulanţă care transporta doi pacienţi a fost atacată cu pietre de mai multe persoane din oraşul Brăila care protestau în apropierea Spitalului Judeţean în urma morţii unei tinere care a născut la unitatea medicală.

1404 afișări
Imaginea articolului Proteste în urma cazului tinerei de 19 ani, moartă la o lună după naştere: Ambulanţă din Brăila, atacată cu pietre

Cazul tinerei moarte la o lună după naştere: Ambulanţă din Brăila, atacată cu pietre de protestatari

Reprezentanţii Poliţiei au confirmat incidentul care a avut loc vineri noaptea. Participanţii la protest, aproximativ 25 de bărbaţi şi femei, au fost identificaţi şi urmează să fie audiaţi. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru distrugere în condiţiile în care unul dintre geamurile autospecialei a fost spart.

„Câteva persoane dintr-un grup de 25 de protestatari, în timp ce se deplasau pe Şoseaua Buzăului, dinspre Spitalul Judeţean către Barieră, ar fi aruncat cu pietre într-o ambulanţă. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere. Au fost identificate toate cele 25 de persoane, urmând a fi audiate şi a se stabili cele care se fac vinovate de comiterea infracţiunii”, au anunţat reprezentanţii IPJ Brăila, la solicitarea MEDIAFAX.

Joi şi vineri câteva persoane au protestat în zona Spitalului Judeţean din Brăila, unde a murit o tânără de 19 ani. Aceasta a decedat la o lună după ce a născut, din cauza septicemiei. Protestatari îi consideră vinovaţi pe medici care la naştere nu ar fi îndepărtat complet placenta, ceea ce a provocat infecţia generalizată.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, dar cercetări se fac şi la nivelul spitalului brăilean, la ordinul ministrului Sănătăţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici