Proteste la unităţile ArcelorMittal din 10 ţări europene şi la Bruxelles

Aproximativ treizeci de angajaţi ai ArcelorMittal Galaţi protestează, marţi, începând cu ora 12.30, la intrarea în combinatul siderurgic gălăţean, în paralel fiind organizate acţiuni de protest ale metalurgiştilor la unităţi ale grupului din zece ţări europene, dar şi un miting la Bruxelles.

27 afișări
Imaginea articolului Proteste la unităţile ArcelorMittal din 10 ţări europene şi la Bruxelles

Proteste la unităţile ArcelorMittal din 10 ţări europene şi la Bruxelles

La acţiunea de protest care se desfăşoară în faţa intrării principale în combinatul ArcelorMittal Galaţi participă reprezentanţii principalelor patru grupări sindicale de pe platforma siderurgică gălăţeană.

Reprezentanţii muncitorilor reclamă intenţia managementului Grupului ArcelorMittal de a acorda dividende acţionarilor, în condiţiile în care salariaţii au dificultăţi din cauza scăderii veniturilor.

"Suntem nemulţumiţi de faptul că bordul director se va întâlni mâine (miercuri-n.r.) pentru acordarea dividendelor în valoare de 2,3 miliarde de dolari aferente anului 2008. Propunem ca banii să nu fie împărţiţi acţionarilor, ci să se regăsească în investiţii în combinatele grupului pentru crearea unor condiţii bune de muncă şi a premiselor unei productivităţi ridicate în momentul în care va trece această criză", a declarat, marţi, Nelu Macovei, vicepreşedintele Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor Metarom, principala grupare sindicală din AcelorMittal Galaţi.

Sindicaliştii solicită acţiuni concrete comune patronat - sindicate pentru păstrarea forţei de muncă existente cu scopul de a fi pregătită compania pentru recuperarea cererilor de oţel după depăşirea situaţiei de criză, angajarea în soluţii negociate, şi nu impunerea unor măsuri unilaterale, compensarea pierderilor de salariu în cazul reducerii temporare a activităţii pe perioade scurte de timp, compensarea corectă a lucrătorilor în raport cu productivitatea realizată de grup, menţinerea capitalului uman bine pregătit şi calificat în cadrul grupului şi înlocuirea lucrătorilor pensionaţi cu personal nou pentru a asigura continuitatea procesului de producţie.

În paralel cu protestul de la Galaţi, au loc acţiuni de pichetare organizate de sindicate la principalele unităţi siderurgice deţinute de ArcelorMittal în zece ţări europene.

De asemenea, angajaţi ai grupului AcelorMittal din zece ţări europene participă, marţi după-amiază, la un marş de protest care se desfăşoară la Bruxelles, pornind de la sediul Federaţiei Europene de Metalurgie şi având ca punct final sediul central al AcelorMittal, a declarat, marţi, Radu Nelu, vicepreşedinte al FSS Metarom din cadrul ArcelorMittal Galaţi.

Citeşte şi:

Angajaţii Arcelor Mittal Steel Hunedoara se pot înscrie, de marţi, pe listele de disponibilizaţi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici