PSD a convocat o şedinţă de urgenţă la Primăria Sectorului 1: Clotilde Armand refuză să le acorde bursele

Consilierii locali PSD şi PNL Sector 1 au convocat o nouă şedinţă extraordinară, vineri, ora 12.00, pentru a dezbate proiectul de hotărâre privind aprobarea numărului şi cuantumului burselor: „Elevii încă mai învaţă în trei schimburi, iar Clotilde Armand refuză să le acorde bursele”.

1964 afișări
Imaginea articolului PSD a convocat o şedinţă de urgenţă la Primăria Sectorului 1: Clotilde Armand refuză să le acorde bursele

PSD a convocat o şedinţă de urgenţă la Primăria Sectorului 1: Clotilde Armand refuză să le acorde bursele

„Realitatea din Primăria Sectorului 1: elevii Sectorului 1 încă mai învaţă în trei schimburi, iar Clotilde Armand refuză să le acorde bursele. Consilierii locali PSD şi PNL Sector 1 au convocat, din nou, o şedinţă extraordinară, vineri, 16 septembrie, ora 12:00, pentru a dezbate proiectul de hotărâre privind aprobarea numărului şi cuantumului burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevii de la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversitar de stat din Sectorul 1. Deşi proiectul de hotărâre a fost depus din luna august, Clotilde Armand a blocat în mod repetat introducerea acestuia pe ordinea de zi, încălcând constant legea şi refuzând să întocmească rapoartele de specialitate pentru a putea fi aprobat de Consiliul Local. Subiectul burselor nu este prioritar pentru primarul Sectorului 1, lucru confirmat fără echivoc şi în Raportul de audit financiar al Curţii de Conturi a României nr. Ds.52/2022, la pct. 12: <Cu ocazia prezentei verificări s-au constatat întârzieri la plata burselor elevilor din învăţământul preuniversitar de stat cu frecvenţă.>”, potrivit unui comunicat al PSD Sector 1.

Social-democraţii afirmă că primarul Clotilde Armand „încearcă să facă ascuns raportul Curţii de Conturi prin tot felul de strategii de comunicare”.

„Îi reamintim că Decizia Curţii de Conturi o obligă să prezinte Consiliului Local o copie a Raportului de audit şi că respectarea legii nu este opţională! De asemenea, din cauza incompetenţei administrative a primarului Sectorului 1, fiind incapabilă să finalizeze lucrările de modernizare şi să obţină toate avizele necesare pentru funcţionarea unităţilor de învăţământ, în Sectorul 1 se învaţă în continuare în 3 schimburi! Referitor la investiţiile în educaţie, deşi Clotilde Armand se laudă cu investiţii majore în şcolile din sector, cifrele aferente plăţilor efectuate până la 31 august ne spun contrariul, doar 10% din suma alocată investiţiilor din şcoli a fost cheltuită. PSD Sector 1 consideră educaţia prioritară în dezvoltarea unei comunităţi şi va insista pentru mărirea burselor elevilor şi pentru realizarea investiţiilor în şcolile din sector”, se menţionează în finalul comunicatului de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
psd,
armand,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici