PSD a stabilit o posibilă DATĂ pentru organizarea referendumului de revizuire a Constituţiei pe tema familiei. Când va avea loc

PSD şi-a fixat, sâmbătă, ca prioritate legislativă, adoptarea rapidă a Legii referendumului, aceasta fiind necesară pentru aprobarea, în Senat, a Legii de modificare a Constituţiei cu privire la definirea familiei, intenţia fiind de a organiza referendumul de revizuire în toamnă.

2046 afișări
Imaginea articolului PSD a stabilit o posibilă DATĂ pentru organizarea referendumului de revizuire a Constituţiei pe tema familiei. Când va avea loc

PSD vrea organizarea referendumului de revizuire a Constituţiei pe tema familiei în această toamnă

„(Priorităţile legislative privesc, n.r.) Legea referendumului, cu precizarea că săptămâna viitoare va trebui să fie avizată în comisie (Comisia juridică, n.r.) şi adoptat raportul pentru ca la votul final următor să o adoptăm”, a spus, sâmbătă, la Mamaia, liderul PSD Liviu Dragnea.

El a spus că Legea referendumului trebuie adoptată repede, ea fiind necesară pentru a intra la vot final în Senat Legea de modificare a Constituţiei cu privire la definirea familiei.

„Ştiţi bine că avem un angajament în acest sens şi intenţia noastră este ca în această toamnă să ajungem să oganizăm referendumul pentru modificarea Constituţiei pe tema familiei”, a mai spus Dragnea.

CExN al PSD s-a reunit, în aceast sfârşit de săptămână, la Mamaia, pentru a discuta, printre altele, despre programul legislativ pentru sesiunea parlamentară de toamnă.

Legea privind referendumul, aflată în dezbatere, prevede că referendumul pentru revizuirea Constituţiei se organizează în cel mult 30 de zile de la data aprobării propunerii de revizuire. În forma iniţială se prevedea că referendumul se organizează în ultima duminică a perioadei de 30 de zile de la data adoptării propunerii de revizuire.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici