Pui de urs prins într-un laţ. Intervenţie dificilă pentru jandarmi din cauza unei ursoaice agresive

Un pui de urs prins într-un laţ, în apropiere de oraşul Bălan, a fost eliberat de jandarmii şi poliţiştii harghiteni cu ajutorul unui angajat al Centrului de Reabilitare a Urşilor, din Bălan.

1316 afișări
Imaginea articolului Pui de urs prins într-un laţ. Intervenţie dificilă pentru jandarmi din cauza unei ursoaice agresive

Pui de urs prins într-un laţ. Intervenţie dificilă pentru jandarmi din cauza unei ursoaice agresive

Potrivit IJJ Harghita, intervenţia s-a dovedit a fi una foarte de dificilă, atât din cauza întunericului, cât şi din cauza prezenţei în zonă a ursoaicei care avea cu ea încă un pui şi era deosebit de agitată.

„La faţa locului, din discuţiile purtate cu poliţiştii aflaţi acolo şi din constatarea lor proprie, a rezultat faptul că în posibilul laţ este prins un pui de urs, iar ursoaica cu cel de-al doilea pui se află tot acolo, fiind deosebit de agitată, locul unde se aflau urşii fiind într-o zonă greu accesibilă. S-a încercat îndepărtarea ursoaicei în vederea tranchilizării şi eliberării puiului de urs, dar acest lucru nu a fost posibil, ursoaica fiind de neclintit din zonă şi devenind extrem de agresivă”, a declarat Gheorghe Suciu, purtătorul de cuvânt al IJJ Harghita.

Jandarmii au izolat zona şi au reuşit ulterior să îndepărteze ursoaica, iar puiul a fost tranchilizat şi eliberat.

Taguri:
urs,
laţ,
eliberare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici