Punctul de frontieră permanent de la Giurgiu-Ruse pentru trecerea Dunării cu feribotul, redeschis

Punctul de frontieră permanent de la Giurgiu-Ruse pentru trecerea Dunării cu feribotul va fi redeschis, potrivit acordului semnat vineri de Guvernul României şi cel al Bulgariei.

367 afișări
Imaginea articolului Punctul de frontieră permanent de la Giurgiu-Ruse pentru trecerea Dunării cu feribotul, redeschis

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu susţine că, potrivit acordului, punctul de trecere va fi deschis permanent pentru pasageri şi pentru vehiculele cu masă maximă de 40 de tone.

Acordul pentru trecerea cu feribotul a frontierei româno-bulgare va intra în vigoare în toamna acestui an.

Sorin Grindeanu spune că, în cadrul întâlnirii avute cu delegaţia bulgară, a remintit importanţa derulării cât mai rapide a proiectului Fast Danube. El sşune că este în interesul economic al ambelor ţări ca Dunărea să fie navigabilă pe toată perioada anului.

„Aceasta va permite transportul unor volume mult mai mari de mărfuri pe Dunăre (ceea ce în contextul conflictului din Ucraina are o importanţă deosebită pentru economia altor state membre ale Uniunii Europene). Am oferit, din nou, sprijinul experţilor români pentru a ajuta partea bulgară să finalizeze Studiul de Fezabilitate necesar punerii în practică a proiectului Fast Danube”, a anunţat ministrul Transporturilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici