#TrebuieSaRepornimBusinessul  Video Putem merge la mare anul acesta? Răspunsul autorităţilor şi al hotelierilor

  • Minivacanţa de 1 Mai e compromisă total, după ce starea de urgenţă a fost prelungită
  • Hotelierii români sunt optimişti şi îşi aşteaptă clienţii începând cu luna iulie
  • În Germania, vacanţa de vară e doar un vis, care poate deveni realitate abia anul viitor
5652 afișări

Mergem vara asta la mare? – e întrebarea care stă pe buzele tuturor, chiar dacă autorităţile spun că suntem abia în vârful epidemiei de coronavirus.

Cum minivacanţa de 1 mai e compromisă total, hotelierii de pe litoralul românesc s-au resemnat. Dar nimeni nu-i poate opri să-şi facă planuri pentru luna iulie. Totul depinde, însă, de măsurile pe care vor continua să le ia autorităţile.

Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat pentru MEDIAFAX că avem şanse să mergem la mare. Însă trebuie să vedem întâi care va fi trendul îmbolnăvirilor în perioada care va urma Sărbătorilor de Paşte.

Hotelierii români sunt totuşi optimişti. Se gândesc că ar putea avea clienţi încă de la finalul lunii iunie sau începutul lui iulie.  

Răzvan Dobre, manager hotel: Noi ne aşteptam să deschidem hotelul săptămâna aceasta. Aveam şi un pachet de Paşte. Din păcate va fi nevoie să amânăm această deschidere până după jumătatea lunii iunie.

Anca Nedea Pavel, director Organizaţia Patronală Mamaia-Constanţa: Sperăm ca în lunile iulie, august şi septembrie vom avea parte şi de vreme frumoasă, se va reduce situaţia curentă din punct de vedere al pandemiei şi că vom putea opera.

Hotelierii de pe litoral încearcă să-şi convingă clienţii că nu va fi niciun pericol, dacă vor veni la mare.

Anca Nedea Pavel, director Organizaţia Patronală Mamaia-Constanţa: Mulţi dintre noi deja investesc în tot felul de sisteme pentru sănătatea turistului. Să vă dau un exemplu, noi am investit în aparate de ozon.

Răzvan Dobre, manager hotel: Vom lua măsuri foarte bune în privinţa curăţeniei şi dezinfectării camerelor şi spaţiilor din hotel.

Cei care au hoteluri şi pensiuni la malul mării încearcă să atenueze din pierderile suferite până acum.

Anca Nedea Pavel, director Organizaţia Patronală Mamaia-Constanţa: Nu ne dăm bătuţi. Noi sperăm ca turiştii să aibă încredere în noi şi să ne bucurăm împreună de o vară frumoasă.

Dacă noi încă mai putem spera la un concediu la mare anul acesta, nemţii şi-au luat gândul. Preşedintele Asociaţiei Medicilor din Germania a declarat, recent, că nu vor putea pleca în excursii în această vară. Pe de altă parte, una dintre marile asociaţii de turism din Germania a sugerat replanificarea tuturor concediilor.

Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Şanse avem. Să vedem ce se întâmplă după luna mai şi probabil la începutul lunii iunie vom şti care va fi trendul, dacă se menţine, dacă va scădea şi ce vom putea face ulterior.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici