RADET cere Primăriei Capitalei să majoreze cu 40% tarifele, preţul la populaţie rămâne neschimbat

Municipalitatea Bucureşti analizează propunerea Regiei Autonome de Transport a Energiei Termice (RADET) de majorare cu până la 40% a tarifelor de transport şi distribuţie pentru energia termică, creştere subvenţionată de primărie, astfel încât preţul la populaţie să fie menţinut la 107,5 lei/Gcal.

1 afișare
Imaginea articolului RADET cere Primăriei Capitalei să majoreze cu 40% tarifele, preţul la populaţie rămâne neschimbat

RADET cere Primăriei Capitalei să majoreze cu 40% tarifele, preţul la populaţie rămâne neschimbat

"RADET a solicitat în iunie majorarea tarifelor de transport şi distribuţie a căldurii către populaţie şi firme cu până la 40%, ca urmare a creşterii costurilor de producţie, a energiei electrice, serviciului de canalizare şi a costurilor cu salariile, acestea din urmă cu circa 9%", au declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX surse din cadrul Primăriei Capitalei.

Pentru transportul şi distribuţia căldurii la populaţie, RADET a propus o majorare de 39,54%, de la 67,56 lei/gigacalorie (Gcal) la 94,27 lei/Gcal.

Pentru tarifele aplicate firmelor care utilizează punctele termice din reţeaua urbană, Regia a solicitat o creştere de 35,62%, de la 69,51 lei/Gcal la 94,27 lei/Gcal, iar pentru companiile care deţin puncte termice proprii o majorare de 9,34%, de la 44,84 lei/Gcal la 49,02 lei/Gcal, au menţionat sursele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici