RADET face probe la sistemul de încălzire din Capitală

RADET începe, în noaptea de vineri spre sâmbătă, probele la sistemul centralizat de încălzire, ca urmare a temperaturilor scăzute înregistrate în ultimele zile.

51 afișări
Imaginea articolului RADET face probe la sistemul de încălzire din Capitală

RADET face probe la sistemul de încălzire din Capitală (Imagine: Mediafax Foto)

"RADET Bucureşti execută aceste probe doar pe timp de noapte şi corelat cu temperaturilor exterioare, urmând să treacă la furnizarea neîntreruptă de agent termic pentru încălzire numai în cazul în care datele meteo vor impune acest lucru", se arată într-un comunicat de vineri al regiei.

Directorul RADET, Virgil Ramba, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că în Bucureşti nu se va întrerupe furnizarea agentului termic în această iarnă, Primăria şi Guvernul "făcând eforturi" în rezent pentru plata datoriilor către ELCEN, cel mai mare producător de energie termică din ţară.

Ramba a explicat că, în momentul de faţă, Primăria şi Guverul fac eforturi pentru rezolvarea problemei datoriilor regiei de termoficare din Capitală către Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), astfel încât bucureştenii să nu rămână fără agent termic în această iarnă.

Directorul RADET a explicat că, în cursul anului 2008, au fost plătite ELCEN 581 de milioane de lei şi încă 119 de milioane de lei reprezentând penalităţi pentru energia termică furnizată, deşi datoria era mai mică, de 523 de milioane de lei.

Totodată, directorul RADET a mai explicat că, în momentul de faţă, RADET datorează 693 de milioane de lei plus penalizări facturate în valoare de 258 milioane lei şi încă 112 milioane lei penalizări nefacturate.

Potrivit directorului RADET, regia de termoficare are de primit, la rândul ei, aproximativ 175 de milioane de lei de la Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), reprezentând subvenţia la căldură.

Compania ELCEN a anunţat, marţi, că regiile de termoficare RADET Bucureşti şi Constanţa au datorii neachitate de circa 450 milioane de euro către producătorul de energie termică Electrocentrale Bucureşti, aflat în situaţia de a nu mai putea furniza energie termică şi apă caldă menajeră în cele două mari oraşe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici