RADET: În Capitală nu vor fi probleme cu furnizarea căldurii pentru cetăţeni

În Capitală nu vor fi probleme legate de furnizarea căldurii către cetăţeni, care vor primi agent termic cu prioritate, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, directorul RADET, Mihai Becheanu.

51 afișări
Imaginea articolului RADET: În Capitală nu vor fi probleme cu furnizarea căldurii pentru cetăţeni

RADET: În Capitală nu vor fi probleme cu furnizarea căldurii pentru cetăţeni (Imagine: Vali Badoi/Mediafax Foto)

"În primul rând, va fi asigurată furnizarea căldurii pentru cetăţeni şi apoi pentru zona industrială a oraşului", a spus Mihai Becheanu.

Potrivit directorului RADET, în prezent nu există avarii majore în reţeaua de termoficare din Capitală, iar disfuncţionalităţile apărute sunt monitorizate, urmând să fie remediate.

Peste 80 de blocuri din sectoarele 1, 2, 3 şi 6 din Capitală au probleme, luni, cu căldura în apartamente, din cauza unor disfuncţionalităţi apărute în reţeaua de distribuţie a energiei termice şi a unei avarii de la CET Sud.

Potrivit directorului RADET, Mihai Becheanu, cele peste 80 de blocuri sunt situate în cartierele Griviţa, Colentina, Pantelimon, Vitan, Drumul Taberei şi Militari, în aceste imobile, temperaturile fiind mai mici decât cele normale, în condiţiile meteorologice actuale.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, i-a solicitat directorului RADET, în cursul zilei de luni, să ia măsuri pentru remedierea deficienţelor şi să-i prezinte o situaţie a acestora la Comandamentul de iarnă, convocat pentru ora 22.00, la sediul Primăriei Capitalei.

Comisia de coordonare pentru asigurarea siguranţei în aprovizionarea cu gaze naturale a declarat, luni, situaţie de urgenţă, din cauza temperaturilor scăzute, astfel că furnizarea de gaze către unele companii va fi oprită, iar producătorii de energie termică vor utiliza combustibili alternativi.

Guvernul a cerut marilor consumatori industriali, în principal din industria chimică şi siderurgică, să reducă în această perioadă consumul de gaze naturale, iar termocentralele să utilizeze mai mult păcura, pentru a evita creşterea importului de gaze, livrate în prezent la preţuri ridicate.

"S-a cerut marilor consumatori industriali, în principal din sectorul chimic şi cel siderurgic, să reducă în această perioadă de temperaturi scăzute consumul de gaze, iar termocentralele care asigură furnizarea către populaţie de apă caldă şi căldură să treacă de pe gaz pe păcură, dacă au posibilitatea. În caz contrar, ar trebui să se apeleze la creşterea importurilor de gaze, dar la preţuri ridicate, ceea ce ar pune presiune asupra preţurilor la populaţie, în condiţiile în care consumatorii industriali se orientează spre gazele din producţia internă", au declarat duminică agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici