Radu Mazăre, costumat în amiral şi însoţit de şase tinere, a premiat nava şcoală "Mircea"

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a venit însoţit de şase tinere şi costumat în amiral, duminică seară, la ceremonia de acordare a distincţiilor echipajelor participante la Regata Mării Negre, el fiind cel care a premiat echipajul navei şcoală Mircea.

719 afișări
Imaginea articolului Radu Mazăre, costumat în amiral şi însoţit de şase tinere, a premiat nava şcoală "Mircea"

Radu Mazăre, costumat în amiral şi însoţit de şase tinere, a premiat nava şcoală "Mircea" (Imagine: Ştefan Ciocan/Mediafax Foto)

Ceremonia a avut loc în parcul de lângă Primăria Constanţa, iar Radu Mazăre a urcat pe scenă împreună cu cele şase fete.

Radu Mazăre le-a urat bun venit în Constanţa oaspeţilor participanţi la regată, îndemându-i să revină şi "în privat" şi să se bucure de ospitalitea românilor şi a româncelor.

"Vă urez bine aţi venit în Constanţa, în România, această ţară minunată, cu minunaţi cetăţeni. Vă aştept să ne vizitaţi şi în privat pentru a vă bvucura de ospitalitatea românilor şi a româncelor. Vreau să ofer din partea Primărie şi a constănţenilor un premiu pentru bricul Mircea, pentru împlinirea a 75 de ani de când navigă pe mările lumii, ca să aibă parte şi el de încă un premiu cu ocazia asta pentru că am văzut că nu a fost foarte premiat la cursele la care a participat, dar nu-i nimic, că e o navă tânără şi are tot timpul înainte”, a spus Mazăre.

Apoi, el a înmânat medalia de aur a oraşului şi diploma de onoare comandantului navei şcoală "Mircea".

Radu Mazăre şi-a amintit că a făcut şi el practică pe această navă când era student la Institutul de Marină Civilă Constanţa, pe care l-a absolvit în 1991.

"Am făcut şi eu practică pe această navă şi pentru cei care nu ştiu o să le spun că se doarme în hamac în sala de mese, se strâng mesele şi apoi se întind hamacele deasupra şi atunci când dormi în hamac visezi la frumuseţile care te înconjoară”, a spus primarul Constanţei.

Întrebat de jurnalişti la finalul evenimentului de ce a renunţat la cariera de marinar, Mazăre a răspuns: "Ca să vă fac oraşul frumos”.

El a mai spus că i-au plăcut întotdeauna oamenii care merg pe mare pentru că "au o doză de bărbaţie şi curaj”.

Mazăre a mai afirmat că Regata Mării Negre, care s-a încheiat la Constanţa, a fost un eveniment spectaculos pentru oraş şi face România cunoscută pe plan internaţional şi din acest punct de vedere.

Echipajele participante la Regata Mării Negre au participat, duminică după-amiază, la o paradă care a pornit din Portul Constanţa către parcul de lângă Primărie, unde a avut loc ceremonia de premiere, manifestarea fiind urmărită de sute de constănţeni.

Eveniment important în calendarul competiţional de profil, Regata Mării Negre, la care au participat cele mai mari 13 nave cu vele din lume, a început în 30 aprilie, din portul bulgăresc Varna, prima cursă defăşurându-se între Varna şi Novorossiysk (Rusia). Cea de-a doua cursă a regatei s-a desfăşurat între 18 şi 24 mai pe traseul Soci - Constanţa, urmând să se încheie marţi în Portul Constanţa cu mai multe zile de evenimente nautice şi culturale.

Sâmbătă, la ceremonia de întoarcere a navei şcoală "Mircea" din voiajul anual de instrucţie a participat şi preşedintele Traian Băsescu, care a înmânat echipajului vasului Ordinul "Virtutea Maritimă" - în grad de Ofiţer, cu însemn de pace, cu care a fost decorat pavilionul navei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici