Rădulescu îl va da în judecată pe Astărăstoaie dacă va fi exclus din Colegiul Medicilor

Senatorul PDL de Cluj Şerban Rădulescu a anunţat că îl va da în judecată pe preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoaie, imediat ce va primi o eventuală decizie privind excluderea sa din organizaţia profesională a medicilor.

118 afișări
Imaginea articolului Rădulescu îl va da în judecată pe Astărăstoaie dacă va fi exclus din Colegiul Medicilor

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoaie (Imagine: Elvira Gheorghita/Mediafax Foto)

Rădulescu a arătat, într-un comunicat de duminică transmis presei, că decizia de excludere din Colegiul Medicilor a medicilor parlamentari care nu au votat moţiunea de cenzură depusă de PSD este "o abatere gravă de la statutul Colegiului Medicilor".

"Aflu cu surprindere că domnul Astărăstoaie a anunţat la Ploieşti că a retras dreptul de a profesa medicilor parlamentari care nu au votat moţiunea de cenzură a PSD, pe care domnul mai sus pomenit o vedea, printr-o somaţie publică, obligatoriu a fi însuşită. Eu încă refuz să cred că domnul Astărăstoaie a fost capabil să comită un asemenea derapaj de la logică şi o abatere atât de gravă de la statutul colegiului nostru şi sper ca declaraţia sa de la Ploieşti să fi fost doar expresia unei rătăciri de moment care nu are la bază vreo regretabilă decizie a Colegiului îndreptată împotriva medicilor-parlamentari. Îl voi acţiona în judecată pe domnul Astărăstoaie imediat ce voi primi o eventuală decizie privind excluderea mea din organizaţia profesională a medicilor", a afirmat Şerban Rădulescu.

Potrivit acestuia, Colegiul Medicilor este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, cu atribuţii strict profesionale, după cum reiese şi din statutul său.

"Or, în aceste condiţii, gestul domnului Astărăstoaie este cel puţin absurd. Cum poate un for profesional să excludă un membru pentru opiniile şi deciziile sale politice? Din păcate, preşedintele său crede că a rezolvat toate problemele ce ţin de meseria noastră, inclusiv cazurile de malpraxis, şi că îşi poate impune, ilegal, desigur, crezul său politic medicilor trimişi în Parlament prin voinţa electoratului", a arătat Şerban Rădulescu.

Acesta a precizat că în Parlamentul României există senatori şi deputaţi de diferite profesiuni, printre care şi cea de medic.

"Sunt oameni cu activitate meritorie, recunoscută şi apreciată de-a lungul a zeci de ani la patul bolnavului. Prin acţiunile lor politice, indiferent de partidul din care fac parte, fiecare încearcă să se implice în bunul mers al ţării după puterile şi credinţa sa. Dreptul pe care preşedintele Colegiului Medicilor din România şi-l acordă, de a analiza şi a hotărî discreţionar şi abuziv direcţiile politice în cazul medicilor-parlamentari, este stupefiant şi ilegal", a subliniat senatorul PDL.

Senatorul Şerban Rădulescu este medic chirurg de peste 30 de ani şi profesor la Clinica Chirurgie II din Cluj-Napoca.

Şase parlamentari, de profesie medici, care au votat împotriva moţiunii de cenzură introduse de PSD, au fost excluşi din Colegiul Medicilor pe motiv că, votând împotriva moţiunii, au aprobat reducerile de salarii din sistemul sanitar, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a declarat vineri într-o conferinţă de presă la Ploieşti că, înainte de dezbaterea moţiunii de cenzură depuse de PSD, Colegiul Medicilor a solicitat celor 18 parlamentari de profesie medici că voteze moţiunea, pentru a nu se ajunge la reducerea salariilor în sistemul sanitar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici