Raed Arafat anunţa încă de acum o săptămână că sunt discuţii ale Guvernului cu reprezentanţii BOR

În urmă cu o săptămână, secretarul de stat Raed Arafat afirma într-o emisiune TV că Guvernul discută cu reprezentanţii Bisericii pentru a stabili un protocol de distribuire a luminii de Paşte. Rămasă neobservată, observaţia a fost făcută de Arafat în contextul în care ortodocşii se pregăteau de sărbătorile de Florii şi urmau cele de Paşte.

4279 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat anunţa încă de acum o săptămână că sunt discuţii ale Guvernului cu reprezentanţii BOR

Raed Arafat anunţa încă de acum o săptămână că sunt discuţii ale Guvernului cu reprezentanţii BOR

Raed Arafat a declarat pe 9 aprilie la Antena 3 că încă nu este momentul pentru o relaxare a restricţiilor, întrucât vârful epidemiei în ţara noastră va fi abia spre finalul acestei luni”.

”Pentru noaptea de Înviere să ştiţi că se discută nici să nu fie lumea privată, să simtă că este Paştele. Să zicem că într-adevăr simte lumea într-adevăr sărbătoarea respectivă. Nu e anulată sărbătoarea pentru oameni, dar în acelaşi timp e posibil să fie nişte măsuri neobişnuite în colaborare cu Biserica, pentru a proteja oamenii” a declarat Raed Arafat.

”Sunt discuţii pentru a face lucrurile cât mai protective pentru populaţie, dar în acelaşi timp sărbătoarea să aibă loc şi să nu zică lumea că a trecut Paştele fără să simtă că a fost Paştele”, a adăugat acesta. VIDEO poate fi urmărit aici 

De asemenea, Arafat a declarat că toate măsurile vor fi anunţate din timp, astfel încât să nu ia pe nimeni prin surprindere.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat miercuri acordul MAI - BOR semnat în urmă cu o zi, şi a cerut să fie revizuit. „Nu s-a înţeles foarte bine ce se doreşte în acordul dintre MAI si Patriarhie. Voi solicita să se revină asupra acestui acord”, a declarat preşedintele. Klaus Iohannis a mai spus că „nu avem niciun motiv de relaxare”, declaraţie susţinută înainte de o reuniune la Cotroceni unde i-a convocat pe Orban, Vela şi alţi miniştri. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici