Raluca Sandu: Problemele de cancer ale părinţilor au dus la înfiinţarea clinicii

Raluca Sandu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că motivul înfiinţării clinicii Second Opinion l-a reprezentat suferinţa provocată de cancer tatălui său, preşedintele FRF, Mircea Sandu, în condiţiile în care mama sa a decedat în urmă cu 15 ani de aceeaşi boală.

564 afișări
Imaginea articolului Raluca Sandu: Problemele de cancer ale părinţilor au dus la înfiinţarea clinicii

Raluca Sandu: Problemele de cancer ale părinţilor au dus la înfiinţarea clinicii (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Trăind lângă el (n.r. - Mircea Sandu) fiecare pas, este greu de spus în cuvinte ce am trăit, pentru că mi-am pierdut mama tot de cancer acum 15 ani. Boala a fost aceeaşi, vremurile sunt altele, iar medicina evoluează, se găsesc alte tratamente, alte condiţii. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că a scăpat (n.r. - Mircea Sandu), pentru că a fost la un pas de moarte. Dar totodată este o dovadă că în ziua de azi cancerul nu mai înseamnă o condamnare la moarte. În momentul în care tatăl meu a aflat că are cancer, doctorul de aici i-a spus că cel mai bun tratament este avionul. Iar pentru mine a fost un şoc. Ăla a fost punctul de plecare. De la experienţa neplăcută prin care a trecut tatăl meu a plecat ideea acestui proiect. Problema de sănătate severă prin care a trecut tatăl meu şi care a avut un final fericit, este motivul principal datorită căruia acest proiect Second Opinion a fost conceput. Este un proiect de suflet care m-a bucurat enorm în momentul în care a devenit realitate", a spus fosta jucătoare de tenis.

Raluca Sandu, unul dintre iniţiatorii acestui proiect, a menţionat că investiţiile în clinica Second Opinion se vor ridica în final la aproximativ 250.000 de euro. "Investiţiile continuă în această clinică pentru că încă se achiziţionează echipamente medicale, chiar şi o ambulanţă pentru a putea oferi servicii de urgenţă. Cred că investiţia va ajunge undeva la aproximativ 250.000 de euro, dar încă se derulează. Chiar dacă astăzi este lansarea oficială, clinica este deschisă de două luni şi am ajuns din păcate să avem pacienţi zilnic. Spun din păcate pentru că majoritatea sunt cazuri de cancer, probabil 70-80 la sută. Sunt şi cazuri de copii şi e greu. E un domeniu în care e greu să ai numai satisfacţii şi împliniri. Dar sperăm să putem face un bine şi să ajutăm", a adăugat Raluca Sandu.

Clinica Second Opinion, lansată oficial în cadrul conferinţei de presă de marţi, oferă pacienţilor servicii complete de investigaţie şi evaluare medicală precum şi posibilitatea ca aceştia să îşi trateze afecţiunile în Herzliya Medical Center din Israel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici