Rată de vaccinare scăzută în rândul elevilor. Sorin Cîmpeanu: „Este nevoie de acţiuni de informare”

  • Rata de vaccinare a elevilor este sub media naţională şi este nevoie de acţiuni de informare, a declarat luni ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
  • Acesta a anunţat că au fost vaccinaţi aproape 5% dintre cei cu vârste între 12 şi 15 ani şi 20% dintre cei de până la 19 ani.
248 afișări
Imaginea articolului Rată de vaccinare scăzută în rândul elevilor. Sorin Cîmpeanu: „Este nevoie de acţiuni de informare”

Rată de vaccinare scăzută în rândul elevilor. Sorin Cîmpeanu: „Este nevoie de acţiuni de informare”

„Este vorba de 34.709 elevi din categoria de vârstă 12-15 ani, reprezentând aproape 5%, un progres important faţă de ultima raportare, de 5.000 de elevi. Pentru cei cu vârsta între 16 şi 19 ani avem 153.000 de vaccinaţi, un progres de 3.000 faţă de ultima raportare”, a declarat Sorin Cîmpeanu, care a precizat că procentul în cazul tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani ajunge la 20%.

Ministrul susţine că ratele de vaccinare sunt sub media naţională.

„Şi 5% şi 20% înseamnă sub media naţională, care deja nu este prea sus. E nevoie de un efort comun, este nevoie de acţiuni de informare care au demarat deja, există în fiecare şcoală o persoană care va facilita legătura între DSP şi părinţi, pentru a putea răspunde părinţilor la orice întrebare legată de vaccinare”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Acesta a spus şi în ce condiţii vor fi testaţi elevii şi angajaţii din învăţământ.

„Orice elev, orice profesor, orice angajat din sistemul de învăţământ va fi testat în măsura în care va prezenta simptome sau în măsura în care va fi contact al unor cazuri confirmate, asta este regula la acest moment. Există teste suficiente, au existat întotdeauna, factorul limitativ a fost însă pentru elevi acordul părinţilor”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici