Rata şomajului a atins o cifră alarmantă în cazul tinerilor de până în 24 de ani

România înregistra la finalul lunii octombrie o rată a şomajului de 5,4%, în scădere cu 0,1 puncte procentuale faţă de septembrie (5,5%), cel mai mare procent, de 21%, fiind înregistrat în rândul tinerilor de până în 24 de ani, arată zf.ro, care citează datele INS publicate luni.

564 afișări
Imaginea articolului Rata şomajului a atins o cifră alarmantă în cazul tinerilor de până în 24 de ani

Rata şomajului a atins o cifră alarmantă în cazul tinerilor de până în 24 de ani

Pe segmentul de vârstă 25-74 ani, şomajul este de 4,5% (4,4% în cazul femeilor şi 4,6% al bărbaţilor).

Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 77,6% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna octombrie 2023.

Per total, rata şomajului la bărbaţi a fost cu 0,6 puncte procentuale mai mare decât la femei (valorile respective fiind 5,7% în cazul persoanelor de sex masculin şi 5,1% în cazul celor de sex feminin).

Din punct de vedere numeric, România avea în octombrie 446.500 de şomeri (în vârstă de 15-74 ani), în scădere cu 2.200 fată de septembrie şi cu 14.100 sub nivelul din octombrie 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
şomaj,
ins,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici