Războiul Israel - Hamas. Alţi 12 ostatici eliberaţi / Armistiţiul dintre Israel şi Hamas, ce urma să expire astăzi, a fost prelungit / Iran ameninţă: vor fi consecinţe pentru Israel şi pentru SUA, dacă încetarea focului nu va fi permanentă

  • Armistiţiul dintre Israel şi Hamas, ce urma să expire astăzi, a fost prelungit / Mai mulţi ostatici israelieni şi prizonieri palestinieni vor fi eliberaţi
  • În Gaza există un pericol mai mare ca bombardamentele. Avertismentul lansat de OMS
  • Mai mulţi oameni ar putea să moară din cauza bolilor decât din cauza bombardamentelor din Gaza dacă sistemul de sănătate al enclavei nu este refăcut rapid, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
1121 afișări
Imaginea articolului Războiul Israel - Hamas. Alţi 12 ostatici eliberaţi / Armistiţiul dintre Israel şi Hamas, ce urma să expire astăzi, a fost prelungit / Iran ameninţă: vor fi consecinţe pentru Israel şi pentru SUA, dacă încetarea focului nu va fi permanentă

Războiul Israel - Hamas. Naţionalităţi diferite pentru cei 11 ostatici eliberaţi / Biden le mulţumeşte liderilor lumii care au făcut posibil armistiţiul

Israel: 12 ostatici eliberaţi, 10 israelieni şi 2 străini

Doisprezece ostatici au fost eliberaţi din Gaza şi se îndreaptă spre teritoriul israelian. Acest lucru a fost anunţat de purtătorul de cuvânt al armatei. Sunt 10 israelieni şi doi străini.

Hamas începe să predea ostatici Crucii Roşii

Hamas a început să predea Crucii Roşii din Gaza al cincilea grup de ostatici. The Wall Street Journal scrie acest lucru, citând oficiali egipteni. Printre ostaticii care urmează să fie eliberaţi de Hamas nu vor fi membri ai familiei Bibas, inclusiv Kfir - de zece luni, a cărui imagine a devenit una dintre emblemele dramei celor răpiţi. Ofri Bibas Levy, fratele lui Yarden, este prizonier în Gaza la fel ca soţia sa Shiri şi cei doi copii ai lor, Kfir şi Ariel - în vârstă de 4 ani.

În Gaza există un pericol mai mare ca bombardamentele. Avertismentul lansat de OMS

Mai mulţi oameni ar putea să moară din cauza bolilor decât din cauza bombardamentelor din Gaza dacă sistemul de sănătate al enclavei nu este refăcut rapid, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

„În cele din urmă, vom vedea mai mulţi oameni murind din cauza bolilor decât din cauza bombardamentelor, dacă nu vom reuşi să punem la punct acest sistem de sănătate”, a spus Margaret Harris, de la OMS.

Ea a descris prăbuşirea Spitalului Al Shifa din nordul Gazei drept o „tragedie” şi şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la reţinerea de către forţele israeliene a unor membri ai personalului medical.

Armistiţiul dintre Israel şi Hamas, ce urma să expire astăzi, a fost prelungit / Mai mulţi ostatici israelieni şi prizonieri palestinieni vor fi eliberaţi

Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al SUA, John Kirby, a declarat că "pentru a prelungi pauza, Hamas s-a angajat să elibereze încă 20 de femei şi copii".

"Avem o prelungire ... încă două zile", a declarat ambasadorul Qatarului la ONU, Alya Ahmed Saif Al-Thani, în faţa presei după o reuniune cu uşile închise a Consiliului de Securitate al ONU, precizând că ambele părţi vor elibera mai multe persoane.

Israelul nu a comentat niciun acord de prelungire a armistiţiului, dar, în ceea ce ar putea fi o confirmare implicită, biroul premierului israelian a declarat că guvernul a aprobat adăugarea a 50 de femei prizoniere pe lista palestinienilor pentru o potenţială eliberare în cazul în care vor fi eliberaţi alţi ostatici israelieni.

Israelul declarase anterior că va prelungi armistiţiul cu o zi pentru fiecare 10 ostatici în plus eliberaţi.

Deşi a descris prelungirea ca fiind "o rază de speranţă şi umanitate", secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat că încă două zile nu sunt suficiente pentru a satisface nevoile de ajutor din Gaza.

"Sper din tot sufletul că acest lucru ne va permite să creştem şi mai mult ajutorul umanitar pentru oamenii din Gaza care (suferă) atât de mult - ştiind că, chiar şi cu această perioadă suplimentară de timp, va fi imposibil să satisfacem toate nevoile dramatice ale populaţiei", a declarat Guterres reporterilor.

11 ostatici eliberaţi

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed al-Ansari, confirmă punerea în aplicare a celei de-a patra zile a armistiţiului, cu 11 „deţinuţi” israelieni eliberaţi în schimbul a 33 de „civili” palestinieni.

Israelienii eliberaţi au fost ţinuţi ostatici de teroriştii Hamas şi Jihadul Islamic timp de 52 de zile.

Palestinienii eliberaţi erau prizonieri condamnaţi şi judecaţi pentru infracţiuni de securitate.

The Times of Israel scrie că este vorba despre 9 copii şi 2 mame eliberate.

Qatar: ostaticii eliberaţi sunt francezi, germani şi argentinieni

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar a anunţat că printre cei 11 ostatici israelieni eliberaţi din Gaza se numără 3 cetăţeni francezi, 2 germani şi 6 argentinieni. Toţi sunt cu dublă naţionalitate.

Biden: să folosim armistiţiul pentru a creşte ajutorul pentru Gaza

„Profităm din plin de pauza în luptă pentru a creşte cantitatea de ajutor umanitar trimis în Gaza şi ne vom continua eforturile pentru a construi un viitor de pace şi demnitate pentru poporul palestinian”, Joe Biden afirmă acest lucru într-o notă în care promite că „nu ne vom opri până când toţi ostaticii teroriştilor Hamas nu vor fi eliberaţi” şi mulţumeşte premierului israelian Benyamin Netanyahu, emirului Qatarului Tamim Bin Hamad Al-Thani şi preşedintelui egiptean Abdel Fattah Al-Sisi pentru angajamentul lor în acest proces şi pentru că au ajuns la un acord pentru o prelungire în următoarele 48 de ore.

Israelul prelungeşte detenţia directorului spitalului Al-Shifa

Detenţia directorului spitalului al-Shifa din oraşul Gaza, Mohammed Abu Salmiya, a fost prelungită de Israel pentru încă 45 de zile. Ynet o raportează. Bărbatul – se explică – este acuzat că „a ajutat” Hamas.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici