Realizare în 2023: Singurul aeroport construit în ultimii 50 de ani a fost deschis la Braşov

De pe Aeroportul Braşov, o investiţie de 140 milioane euro, există doar două curse, potrivit unei analize realizate de Ziarul Financiar.

234 afișări
Imaginea articolului Realizare în 2023: Singurul aeroport construit în ultimii 50 de ani a fost deschis la Braşov

Realizare în 2023: Singurul aeroport construit în ultimii 50 de ani a fost deschis la Braşov

Aeroportul Braşov reprezintă singurul aeroport construit în ultimii 50 de ani. Terminalul de la Braşov a fost deschis în luna iunie a acestui an, iar încă de la deschidere conflictele au planat asupra sa. Investiţia în aeroport s-a ridicat la 140 milioane euro din care 120 milioane euro au venit de la bugetul local, iar 20 milioane euro de la bugetul naţional. Aeroportul se află în administrarea Consiliului Judeţean Braşov.

Inovaţia adusă de acest aeroport pe plan local este turnul virtual controlat de la Arad, care însă, după părerea unor operatori aerieni, creează dificultăţi în operare.

O altă noutate a fost programul de funcţionare, unul dintre motivele pentru care primul operator aerian a renunţat la cursele de pe Braşov. Aeroportul Braşov are un orar de funcţionare de doar 12 ore, de la ora 7 până la 19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici