Recalcularea primelor 25.000 de pensii speciale ale militarilor a mărit cheltuielile statului, nu le-a micşorat

Prin recalcularea celor 25.000 de pensii militare, Guvernul cheltuie mai mult cu 8% faţă de cât plătea înainte de recalculare, potrivit calculelor ZF. Astfel, dacă înainte de recalcularea celor 25.000 de pensii militare Guvernul cheltuia lunar 49,08 mil. lei (11,7 mil. euro/lună), după recalculare s-a ajuns la cheltuieli de 52,83 mil. lei (12,6 mil. euro) pe lună pentru plata aceloraşi pensii, ceea ce înseamnă o creştere de 8%.

130 afișări
Imaginea articolului Recalcularea primelor 25.000 de pensii speciale ale militarilor a mărit cheltuielile statului, nu le-a micşorat

Recalcularea primelor 25.000 de pensii speciale ale militarilor a mărit cheltuielile statului, nu le-a micşorat (Imagine: Cătălina Filip/ARhiva Mediafax Foto)

În total, dacă se ia în considerare că cei 25.000 de pensionari militari reprezintă o treime din cei 76.000 de pensionari cărora trebuie să li se recalculeze pensiile militare - la valoarea aceleiaşi pensii medii - cheltuielile totale anuale ale Guvernului ar ajunge la 1,94 miliarde de lei (461 mil. euro), în creştere cu aproape 150 mil. lei (35,7 mil. euro) faţă de cheltuielile anterioare recalculării (de 1,8 mld. lei, respectiv 428 mil. euro).

Citeşte mai multe despre recalcularea pensiilor militare pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici